Δύο νεκροί από την κακοκαρία σε Σέρρες και Καρδίτσα-ΒΙΝΤΕΟ

Ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στις Σέρρες – Εργατικό δυστύχημα στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, 50χρονος χτυπήθηκε από ρεύμα κατά τη διάρκεια αποκατάστασης βλάβης
Ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα, στον ορεινό όγκο του Λαγκαδίου, στο Δήμο Βισαλτίας Σερρών, ενώ αγνοείται η σύζυγός του.

Από τις 12 το μεσημέρι είχε στηθεί έρευνα τόσο από την Αστυνομία όσο κι από την Πυροσβεστική για τον εντοπισμό του. Είχε προηγηθεί κλήση στον τριψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 μέσω του οποίου ενημερώθηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών και ξεκίνησαν οι αναζητήσεις. Σύμφωνα με την κλήση, στη συγκεκριμένη περιοχή αγνοούνταν τα ίχνη δύο ατόμων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Γύρω στις 4 μμ εντοπίστηκε νεκρός ο άνδρας από πυροσβέστες μέσα στο ρέμα. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Νιγρίτας Σερρών.

Νεκρός και στην Καρδίτσα: Χτυπήθηκε από ρεύμα

Εν τω μεταξύ, νεκρός είναι ο 50χρονος εργαζόμενος που δούλευε στις αποκαταστάσεις των βλαβών στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, στην Καρδίτσα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net ο εργαζόμενος φέρεται να χτυπήθηκε από ρεύμα κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης βλάβης.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Καρδίτσας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Κατά τις πρώτες πληροφορίες ο εργαζόμενος ήταν μέλος συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε εργασίες στα Καλύβια Πεζούλας για τον ΔΕΔΔΗΕ.

Πλημμύρες στην περιοχή Παλαμά προκάλεσε η κακοκαιρία Διομήδης

Υπενθυμίζεται πως πλημμύρες στην περιοχή Παλαμά Καρδίτσας προκλήθηκαν απο την κακοκαιρία Διομήδης. Πολλές αγροτικές καλλιέργειες με σιτάρι,κριθάρι καθώς και κτηνοτροφικές μονάδες έπαθαν ζημιές από την πλημμύρα λόγω της υπερχείλισης των παραποτάμων του Πηνειού στην Περιοχή.

Προβλήματα από την κακοκαιρία Διομήδης

Τα πιο πολλά προβλήματα εντοπίζονται σε Μακεδονία και Θεσσαλία ενώ και στη βόρεια Εύβοια στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, υπερχείλισε ο ποταμός Κηρέας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος που οδηγεί από το Προκόπι προς το Μαντούδι. Εκατοντάδες κλήσεις για κοπές δέντρων, άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς δέχθηκε η Πυροσβεστική.

Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοσκινάς και Ψαθοχώρα στον Δήμο Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καθώς έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη. Την ίδια ώρα, Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες σε ορεινές περιοχές του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, σε Στυμφαλία και Φενεό.

Στο Δήμο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκάλεσαν πτώσεις δένδρων και διακοπές ρεύματος. Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν η Αρναία, το Παλαιοχώρι, η Ολυμπιάδα, η Βαρβάρα κι άλλοι οικισμοί του δήμου, ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Σήμα κινδύνου εξέπεμψαν δέκα κάτοικοι στο χωριό Σέλι, στην Ημαθία, οι οποίοι λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδη» είναι αποκλεισμένοι και χωρίς ρεύμα στα σπίτια τους εδώ και τρεις μέρες, σύμφωνα με το τοπικό μέσο thesstoday.gr. Υπενθυμίζεται ότι δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο έως και εννέα μποφόρ.

Για μία σοβαρή κακοκαιρία και μία δύσκολη νύχτα που πέρασε έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

O ιδιαίτερα ψυχρός χειμώνας που αναμένεται να περάσουμε φέτος απειλεί εκατομμύρια ανθρώπους εν μέσω μιας παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Εάν ο καιρός παραμείνει άστατος, νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο –που ήδη αντιμετωπίζουν τεράστιο ενεργειακό κόστος– ενδέχεται να βρεθούν μπροστά σε υπερβολικά κόστη.

Σχετικά