Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος στη Δ.Ε. Θίσβης

Συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων με αντιπροσωπεία του ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος στη Δ.Ε. Θίσβης

Το ζήτημα των επαναλαμβανόμενων διακοπών ηλεκτροδότησης  που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη Δημοτική Ενότητα Θίσβης  του Δήμου Θηβαίων τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων, κ. Γιώργου Αναστασίου, με τον αναπληρωτή διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Θηβών, κ. Συμεών Σιούτα και τον προϊστάμενο εκμετάλλευσης δικτύου ΔΕΔΔΗΕ,  κ. Αλέξανδρο Ζιώμα.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης κ. Αναστάσιος Καμούτσης, μεταφέρθηκαν οι διαμαρτυρίες των πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης ( που περιλαμβάνει τις κοινότητες  Δομβραίνας, Θίσβης, Χωστίων, Ελλοπίας και Ξηρονομής και τους παραλιακούς οικισμούς Αλυκής , Αγίου Νικολάου και Σαραντίου) για τα προβλήματα που ανακύπτουν από τις συχνές διακοπές ρεύματος που ταλαιπωρούν την περιοχή.

Όπως διευκρινίσθηκε από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία εντόπισαν και αποκατέστησαν άμεσα τις τελευταίες βλάβες, που οφείλονταν στην καταστροφή των αλεξικεραύνων. Παράλληλα, αναμένεται να συνεχισθούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες εκσυγχρονισμού του απαρχαιωμένου δικτύου της περιοχής, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες, ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, και επίκειται  και η σύνδεση με τη γραμμή της Κωπαϊδας, που θα βοηθήσει στην επίλυση των ζητημάτων με τη ρευματοδότηση της Δ. Ενότητας Θίσβης.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα ευρύτερα σχέδια υπογειοποίησης και αναβάθμισης  του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας σε 62 περιοχές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η Θήβα, με βασικό στόχο να καταστεί το δίκτυο πιο ανθεκτικό, ειδικά όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Σχετικά