Βόρεια Κορέα: Προτείνει στους πολίτες να παράγουν “σπιτική” κοπριά λόγω έλλειψης λιπασμάτων

Η Βόρεια Κορέα ενθαρρύνει τους πολίτες να παράγουν κοπριά από τα κόπρανα τους για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη λιπασμάτων από την Κίνα.

Η Βόρεια Κορέα ζητά από τους πολίτες της να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους κόπρανα για την παραγωγή κοπριάς, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Η χώρα προμηθεύεται από καιρό τη γεωργική της κοπριά από την Κίνα, αλλά αυτό το εμπόριο, μαζί με μια σειρά άλλων αγαθών, σταμάτησε, καθώς η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορά της κατά την έναρξη της πανδημίας.

Ως αποτέλεσμα, η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι η εξασφάλιση αρκετής κοπριάς είναι ο πρώτος “αγώνας” του 2022, ανέφερε η Daily NK.

Ενθάρρυνση για… “σπιτική” κοπριά

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ενθαρρύνουν επίσης τους ανθρώπους να παράγουν “σπιτική” κοπριά, ανέφερε το The Daily Beast.

Πηγή ανέφερε στην Daily NK ότι οι κάτοικοι άρχισαν “να παράγουν λιπάσματα από ανθρώπινα απόβλητα” αφού οι αρχές ξεκίνησαν μια προσπάθεια 10 ημερών για να αυξήσουν την παραγωγή.

Οι πολίτες κλήθηκαν να παράγουν 150 κιλά κοπριάς, με τους εργαζόμενους σε κρατικά εργοστάσια να ζητούν να παρέχουν 500 κιλά μεταξύ 4 Ιανουαρίου και 14 Ιανουαρίου, ανέφερε η Daily NK.

Σε μια προσπάθεια να δώσει κίνητρα στους ανθρώπους, η Βόρεια Κορέα έχει επίσης εισαγάγει ένα πάσο που θα δίνεται μόνο σε άτομα που πετυχαίνουν αυτά τα ποσοστά παραγωγής κοπριάς και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα τους επιτρέπει να την ανταλλάσσουν .

Η Κεντρική Επιτροπή της Βόρειας Κορέας μείωσε επίσης τις αγορές εμπορίου κοπριάς κατά μια ώρα, έτσι ώστε οι πολίτες να έχουν μία ώρα παραπάνω για να φτιάχνουν κοπριά.

“Καθώς η έκτακτη ανάγκη του κορονοϊού έχει καταστήσει δύσκολη την παραγωγή ή την εισαγωγή λιπασμάτων, φαίνεται ότι αύξησαν την ποσότητα που μας έχει ανατεθεί”, είπε η πηγή, σύμφωνα με την Daily NK.

“Στο τέλος, το βάρος της συλλογής του απαραίτητου λιπάσματος για τη γεωργία έχει πέσει στους ώμους των απλών ανθρώπων”.

Ελλείψεις στη Βόρεια Κορέα και σε τρόφιμα

Εκτός από την έλλειψη κοπριάς, η Βόρεια Κορέα αγωνίζεται επίσης να εξασφαλίσει επαρκή τροφή.

Τον Ιούνιο, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κήρυξε “τεταμένη” επισιτιστική κρίση και, τον Σεπτέμβριο, προέτρεψε τους Βορειοκορεάτες να βρουν λύσεις για το πρόβλημα.

Στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Reuters, ειδικός των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι η κατάσταση ήταν αβέβαιη. Εκείνο το μήνα, η Βόρεια Κορέα ανήγγειλε την έναρξη εκτροφής μαύρων κύκνων για σφαγή, για να παράσχει μια νέα πηγή τροφής.

Σχετικά