Λάρισα: Άνοιξε η γη στα δύο και «κατάπιε» δέντρα στο Καλοχώρι του Δήμου Τεμπών

Στα δυο «κόπηκε» η γη στο Καλοχώρι του Δήμου Τεμπών Λάρισας και κατάπιε δρόμο, χωράφια, ακόμη και δέντρα.

Η κακοκαιρία «Διομήδης» άφησε τα σημάδια της στο χωριό του Καλοχωρίου του Δήμου Τεμπών. Εκτός από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις, δημιουργήθηκε και ένα μεγάλο ρήγμα δεκάδων μέτρων και μεγάλου βάθους. Το μέγεθος του ήταν τέτοιο που θα μπορούσε να «ρουφήξει» ακόμα και δένδρα που καλλιεργούνται στην περιοχή. Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στην έξοδο του Καλοχωρίου προς το Χειμάδι και οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του larissanet.gr είναι εντυπωσιακές. Μάλιστα, ένας κάτοικος της περιοχής που είδε τη γη να έχει ανοίξει ως μάρτυρας της δύναμης της φύσης καταθέτει τον εντυπωσιασμό του.

«Mοιάζει σαν να έπεσε κεραυνός. Σαν να έγινε σεισμός. Άνοιξε η γη και κατάπιε ακόμα και δένδρα. Όλα αυτά από τον όγκο του νερού…»

Δεν ήταν μόνο το Καλοχώρι που πλήγηκε από την κακοκαιρία καθώς και σε άλλες περιοχές του Δήμου Τεμπών έγινε αισθητή και άφησε πληγές σε παραλιακούς και όχι μόνο οικισμούς, σε καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια και υποδομές.«Η γη κατάπιε δένδρα» – Εντυπωσιακές εικόνες από το ρήγμα του Καλοχωρίου

Σχετικά