Βιασμός 14χρονης: Ανατροπή επιχειρεί ο δικηγόρος του ιερέα: «Του έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου»

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση βιασμού της ανήλικης από 37χρονο ιερέα, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές.

Ο συνήγορος του 37χρονου ιερέα Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μίλησε στο Mega όπου και έριξε ευθύνες στην 14χρονη. Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρόπουλος δήλωσε τα εξής: «Είναι μια περίεργη υπόθεση. Ο ιερέας δεν έμενε ποτέ μόνος του με τα παιδιά του κατηχητικού. Επιπλέον, μετά από έρευνα στην οικία του δεν βρέθηκε κανένα πορνογραφικό υλικό».

Στη συνέχεια ο δικηγόρος, επισήμανε: «Ο πελάτης μου δηλώνει αθώος. Η ίδια η καταγγέλλουσα του έστειλε μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου στο οποίο ο ιερέας δεν απάντησε ποτέ και δεν το είπε σε κανέναν», συμπληρώνει, υπογραμμίζοντας πως στη δικογραφία δεν περιλαμβάνονται στοιχεία βιασμού του κοριτσιού, ούτε επίμαχες φωτογραφίες του ιερέα, αλλά ούτε και στοιχεία επικοινωνίας μεταξύ τους. Το παιδί που καταγγέλλει τον ιερέα, έχει προβλήματα πέρα από οικογενειακά, και ψυχολογικά».

«Τη βίαζε μέσα στην εκκλησία»

Την ίδια ώρα μια θεία του ανήλικου κοριτσιού επέλεξε να μιλήσει για τον βιασμό χωρίς να φαίνονται τα χαρακτηριστικά της γιατί ο αδερφός της και πατέρας του παιδιού δεν γνωρίζει τίποτα, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα όσα είπε η θεία του κοριτσιού είναι συγκλονιστικά: «Πριν έναν μήνα το μάθαμε. Μου το είπε η νύφη μου. Η μάνα τώρα πριν έναν μήνα το είχε μάθει. Είναι σε σοκ η μάνα της. Κατευθείαν πήγε στην αστυνομία», είπε γυναίκα στην τηλεόραση του Alpha.Σύμφωνα με τη θεία της ανήλικης, η ανήλικη είπε στη μητέρα της ότι ο ιερέας την είχε κακοποιήσει μέσα στην εκκλησία.

Σημειώνεται πως ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε στον ιερέα, πατέρα τριών παιδιών, ποινική δίωξη για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του 3ου ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Ο πληροφορίες αναφέρουν ότι το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν το ανήλικο κορίτσι εκμυστηρεύτηκε τη φρίκη που έζησε στα χέρια του ιερέα ο οποίος, μάλιστα, ήταν και δάσκαλος της στο κατηχητικό.

«Ο,τι γίνεται μένει εδώ»

Σοκαριστικά είναι τα όσα φέρεται να αναφέρει στην κατάθεσή της για τον βιασμό της από τον παπά στα Κάτω Πατήσια η κοπέλα.

«Μου έλεγε ότι δεν είναι μόνο ο πνευματικός μου πατέρας, ότι μπορώ να τον βλέπω και σαν πατέρα μου κανονικό, ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ για όλα, για τα μυστικά μου αλλά και για τα ερωτικά» ανέφερε η καταγγέλουσα.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ίδια ο ιερέας προσπαθούσε να την τρομοκρατήσει λέγοντάς της πως κανείς δεν την πιστέψει αν τον καταγγείλει. «Ό,τι γίνεται μένει εδώ για τους δυο μας και δεν το λες πουθενά, γιατί δεν θα σε πιστέψει κανείς και θα εκτεθείς και εσύ και η οικογένειά σου”, μου έλεγε» ανέφερε σύμφωνα με τον Alpha.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 17χρονη σήμερα κατήγγειλε ότι την έβαζε να εξομολογηθεί και έπειτα τη βίαζε στο αυτοκίνητο, στο κατηχητικό ή στο χώρο του γραφείου του από τα τέλη του 2019 έως τα μέσα του 2020.

«Μου έδινε 50 ευρώ για μια ώρα» καταγγέλλει άλλη κοπέλα

Κοπέλα 19 χρονών καταγγέλλει πως προσπάθησε να προσεγγίσει και εκείνη. Όλα ξεκίνησαν όταν, όπως καταγγέλλει πήγε μαζί με φίλο της να ζωγραφίσουν ένα τοίχο του ναού. Όταν πήγε μέσα ο ιερέας της είπε «αυτά τα λεφτά είναι για σένα και τον φίλο σου αλλά εάν θέλεις να μου διαθέσεις μία ώρα από τη ζωή σου θα πάρεις και αυτά», βγάζοντας από το πορτοφόλι του άλλα 50 ευρώ.

Συγκεριμένα, η κοπέλα τόνισε πως «Με είχε προσεγγίσει μια κοπέλα από το κατηχητικό γιατί ήθελε ο παπάς να του κάνουμε ένα γκράφιτι στο Περιστέρι. Είχα πάει με το φίλο μου να του κάνουμε το γκράφιτι. Πήγα να πληρωθώ στο γραφείο του. Ήμουν μόνη μου, το γραφείο ήταν δίπλα από το ναό. Μου έκανε πολύ προσωπικές ερωτήσεις, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί. Αν έχω σχέση, αν έχω άτομα που εμπιστεύομαι και αν τους τα λέω όλα. Ήμουν 18 χρονών. Μετά μου είπε ότι θέλει να μου δώσει το ποσό, αλλά θα μου έδινε και ένα προσωπικό ποσό, με κάποιο αντάλλαγμα «μια ώρα από τη ζωή μου». Δεν είχα καταλάβει τι εννοούσε

Ήθελε να βρισκόμαστε, να πηγαίνουμε με το αμάξι σε ένα κτίριο που έχει πάρει για το κατηχητικό, να πάμε εκεί μόνοι μας, οι δυο μας και ότι ο σκοπός του είναι να περάσουμε καλά. Δεν ήξερα τι να πω, περίμενα να τελειώσει αυτό που έλεγε.

Μου έλεγε ότι θα δίνουμε ένα σημείο συνάντησης, θα πηγαίναμε εκεί. Πήρα το 20άρικο για το γκράφιτι και έφυγα. Το πενηντάρικο του το έσπρωξα και του είπα ότι δεν είχα ανάγκη τα χρήματά του. Του έκανα ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν του ξαναμίλησα ποτέ. Αργότερα μου έστειλε προσωπικό μήνυμα στο κινητό και μου έλεγε «Καλησπέρα, συγγνώμη που ενοχλώ, κάνε με add στο facebook».

Μετά από δύο τρεις ημέρες με έπαιρνε τηλέφωνα, επέμενε. Όταν το σήκωσα δεν είχε κάτι να πει. Του είπα να μην με ξαναενοχλήσει. Δεν με ξαναπήρε αλλά τύχαινε να τον βλέπω και μόνο του και με την οικογένειά του. Κάθε φορά που περνούσα από μπροστά του, δεν δίσταζε να με κοιτάξει ακόμα και μπροστά στη γυναίκα του από πάνω ως κάτω. Μου είπαν ότι έπρεπε να το καταγγείλω την ώρα που έγινε. Αλλά επειδή ήμουν ενήλικη δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Είχα πάρει σε αστυνομικά τμήματα. Ήξερα ότι υπήρχαν μικρές κοπέλες που πήγαιναν στο κατηχητικό και να τις είχε προσεγγίσει. Δεν με πίστευαν, δεν μπορούσα να βγάλω άκρη.

Έμαθα ότι κατήγγειλε το βιασμό ένα κορίτσι, είναι πολύ σοκαριστικό».

iereas686

Σε αργία με απόφαση Ιερώνυμου

Με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος συνελήφθη χθες κατόπιν καταγγελίας για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τίθεται σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της Ποινικής και Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης

Γιατί κατηγορείται ο ιερέας

Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο 37χρονος φέρεται να διέπραττε τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται, σε βάρος της ανήλικης, που είναι 16 ετών, σήμερα, το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η κοπέλα ενημέρωσε πρόσφατα τους γονείς της, οι οποίοι κατήγγειλαν τον ιερέα στην ΕΛΑΣ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Ο ιερέας φέρεται να είχε γνωρίσει το κορίτσι στο κατηχητικό όπου δίδασκε, κέρδισε την εμπιστοσύνη του και το βίασε επανελειμμένως κατά τη διάρκεια ενός πενταμήνου μέσα στον ιερό ναό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφει στην κατάθεση του το ανήλικο κορίτσι φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020, ενώ ο ιερέας κατηγορείται πως ζητούσε από το κοριτσάκι να του στέλνει φωτογραφίες με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Το κορίτσι, ωστόσο, φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον, μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε στενό συγγενικό του πρόσωπο τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα, τον οποίο είχε και δάσκαλο στο κατηχητικό.

Αμέσως έγινε καταγγελία και ξεκίνησε προανάκριση από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων.

Με απόφαση αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ιερέας τέθηκε σε αργία, ενώ από την πλευρά της εκκλησίας θα ξεκινήσουν ανακρίσεις για την παραπομπή του σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

spiti1

Ποιος είναι ο ιερέας

Ο Σ.Β. είναι 37 ετών, 35 την περίοδο για την οποία καταγγέλεται, όταν, όπως κατηγορείται, για ένα πεντάμηνο βίαζε την ανήλικη.

Ο 37χρονος ιερέας είναι πατέρας τριών παιδιών, με καταγωγή από την επαρχία όπου και υπηρέτησε αρχικά, μετά την αποφοίτησή του από εκκλησιαστικό ΙΕΚ επί επτά χρόνια και ακολούθως μετέβη στην Αθήνα.

Ο πατέρας του ιερέα

Ο πατέρας του 37χρονου ιερέα μιλώντας στο Mega, δήλωσε πεπεισμένος για την αθωότητα του γιου του, που κατηγορείται για βιασμό.

«Δεν ξέρω τίποτα. Έχει χρόνια στην Αθήνα, δεν είναι τώρα, τωρινός, είναι χρόνια στην Αθήνα. Κατηχητικό, εξομολογητής, ποδοσφαιρική ομάδα είχε και γενικότερα ό,τι μπορούσε με τρόφιμα, με βοήθεια στον κόσμο», τόνισε, σημειώνοντας πως «σαν γιο εγώ τον μεγάλωσα από τριών χρονών».

«Ακολούθησε γενικά αυτό που έβλεπε από τον πατέρα του. Αυτή τη ζωή που έκανα γενικότερα στην ζωή, παρ’ όλο που ήταν ορφανός από μητέρα», συμπλήρωσε, τονίζοντας το εξής: «Δεν ξέρω το παιδί μου; Αν ξέρω το παιδί μου που κάθε τόσο ανεβαίνω στην Αθήνα και τον βλέπω και έχω τηλεφωνική επικοινωνία κάθε μέρα; Και τώρα δύο μέρες που δεν με πήρε τηλέφωνο, έπαιρνα τηλέφωνο το σήκωνε ο μικρός. Το τηλέφωνό του ήταν κλειστό, δεν ήξερα τι συμβαίνει. Δεν ξέρω, δεν ξέρω το τηλέφωνό του είναι κλειστό, δεν μπορώ να επικοινωνήσω».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, ο ίδιος τον δίδαξε για να γίνει κληρικός. «Έχει διδαχτεί τα πάντα από εμένα για αυτό και έχει γίνει κληρικός. Ο δεύτερος που έγινε ιερέας. Καλά τώρα αστειεύεστε, να έχω ικανό τον γιο μου για τέτοια πράγματα; Αποκλείεται, αποκλείεται, δηλαδή το κεφάλι μου κόβω», κατέληξε.

Σχετικά