Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που νοσούν με COVID-19 χωρίς χρηματική ενίσχυση!

Με Ερώτηση που καταθέσαμε 40 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, και Εργασίας, κατόπιν πρωτοβουλίας του Α. Μεϊκόπουλου, φέραμε στη Βουλή την άδικη εξαίρεση των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων που νοσούν με COVID-19 από την έκτακτη στήριξη της κυβέρνησης σε εργαζόμενους που είναι αναγκασμένοι να απουσιάσουν από την εργασία τους, μετά και την έξαρση της «Όμικρον»!   

Οι 140.000 αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες του εμπορικού κλάδου, από τους οποίους πάνω από το 60% αντιπροσωπεύουν ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις, πέρασαν «κάτω από τα ραντάρ» της κυβέρνησης και μένουν εκτός χρηματικού βοηθήματος!

Η απαράδεκτη αυτή εξαίρεση, σε συνδυασμό με τη δυσκολία που έχουν να κρατήσουν με αντικαταστάτες τα καταστήματά τους ανοιχτά, ενώ «τρέχουν» οι υποχρεώσεις τους σε ενοίκια, ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές, τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση!

Η πρόχειρη και χωρίς στρατηγική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που δεν είναι συνολική και συμπεριληπτική, αλλά μετατρέπει σε «λοταρία» τα μέτρα στήριξης για κάθε πληττόμενο κλάδο της οικονομίας, μόνο ανασφάλεια και απογοήτευση προκαλεί!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων που νοσούν στην ειδική αποζημίωση!

Γιώτα Πούλου

Σχετικά