Australian Open: Θριαμβευτική πρόκριση για τη Σάκκαρη απέναντι στην Κουντερμέτοβα

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Μαρία Σάκκαρη τον αγώνα της με τη Βερόνικα Κουντερμέτοβα στην «John Cain Arena» της Μελβούρνης, παίρνοντας με θριαμβευτικό τρόπο την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Australian Open.

H κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο 8) επικράτησε άνετα με 2-0 σετ (6-4, 6-1) της 24χρονης Ρωσίδας (Νο 32) και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Τζέσικα Πεγκούλα (Νο 21) η οποία επιβλήθηκε της Νουρία Παρίσας Ντίας (Νο 63) με 2-0 σετ.

O αγώνας

Η Σάκκαρη δέχτηκε break στο τέταρτο game του πρώτου σετ και είδε την αντίπαλό της να παίρνει το προβάδισμα με 3-1. Μάλιστα η Ρωσίδα βρέθηκε μία ανάσα και από το 4-1, καθώς προηγήθηκε με 40-0, ωστόσο σε εκείνο το σημείο αφυπνίστηκε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.

Αφού κατάφερε να ξεφύγει από τα… σχοινιά και να πάρει το σερβίς της πίσω, η Μαρία ανέκτησε τη ψυχολογία της και με την πίεσή της οδήγησε την Κουντερμέτοβα σε αρκετά αβίαστα λάθη.

Έχοντας πια το μομέντουμ η Μαρία έφτασε με εμφατικό τρόπο και σε δεύτερο break (4-3), παίρνοντας όλους τους πόντους στο σερβίς της Ρωσίδας, η οποία στη συνέχεια ζήτησε και πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, λόγω προβλήματος που αντιμετώπιζε στους κοιλιακούς.

Υπερασπιζόμενη το σερβίς της η Σάκκαρη κέρδισε και τέταρτο συνεχόμενο game, κάνοντας το 5-3.

Έτσι, έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου σετ, το οποίο εν τέλει έκανε δικό της με 6-4, υπό τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των Ελλήνων ομογενών, που βρέθηκαν στις εξέδρες για να ενισχύσουν ψυχολογικά την Ελληνίδα τενίστρια.

Σχετικά