ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ :”Θάφτηκε” στο χιόνι η ετοιμότητα του Δήμου Λεβαδέων

Οι πρόσφατες χιονοπτώσεις και τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν, ανέδειξαν τις μεγάλες ελλείψεις του Δήμου Λιβαδειάς σε υποδομές και προσωπικό, για την αντιμετώπιση  έκτακτων καιρικών φαινομένων, τα οποία μάλιστα είχαν προβλεφθεί.  Οι κάτοικοι της Λιβαδειάς  και όλων των χωριών, βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν μια απίστευτη ταλαιπωρία. Δρόμοι που θυμίζουν παγοδρόμια και ολόκληρες γειτονιές αποκλεισμένες.  

Συνολικά, ο απολογισμός ανέδειξε την έλλειψη θωράκισης του Δήμου μας και της ετοιμότητάς του, την έλλειψη συντονισμού με τους αντίστοιχους μηχανισμούς της Π.Ε. Βοιωτίας, αλλά και του απόντος κρατικού μηχανισμού. 

Ο Δήμος μας δεν «πρωτοτυπεί» ευχάριστα σε σχέση με τους άλλους Δήμους της χώρας που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία, καθώς και εδώ το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» και η … «τεράστια ετοιμότητα» του κρατικού μηχανισμού και της δημοτικής αρχής, είχαν τέτοιο «μπόι» που έφτασε και περίσσεψε μισό  μέτρο χιόνι για να τα θάψει διά παντός. Φρούδες αποδείχθηκαν οι διαβεβαιώσεις και πανομοιότυπες οι δικαιολογίες «περί του ανθρωπίνου δυνατού» και κυρίως για το «πρωτόγνωρο» και «ακραίο» του καιρικού φαινομένου.

Γι’ αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένα τα παράπονα,  οι διαμαρτυρίες και η αγανάκτηση  των δημοτών για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία τους.

Αντίθετα, εντελώς αδικαιολόγητη είναι η δημοτική αρχή του κ. Ταγκαλέγκα, που εν μέσω της κακοκαιρίας και ενώ οι ελλείψεις είναι οφθαλμοφανείς, αρκείται στην  «προσπάθεια για τον αποχιονισμό των δρόμων» και στις δικαιολογίες περί  «ποσοτικού και γεωγραφικού εύρους του φαινομένου που καθιστά δύσκολο το εγχείρημα» !  

Να θυμίσουμε όμως ότι για τις κρίσιμες υποδομές θωράκισης του Δήμου, οι δημότες χαρατσώνονται, όχι μόνο από την κρατική φορολόγηση, αλλά και από τα μεγάλα ανταποδοτικά τέλη και φόρους που ο Δήμος του επιβάλλει.

Αυτή η τραγική κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από κυβερνητική και αυτοδιοικητική ολιγωρία. Είναι η ίδια η εγκληματική πολιτική που συντηρεί τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας και του κρατικού σχεδιασμού, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες γιατί τις θεωρεί  «ανεπίτρεπτο κόστος».

Για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων, που προκύπτουν από φυσικά ή καιρικά φαινόμενα, χρειάζεται σοβαρή προετοιμασία, ετοιμότητα και  οργάνωση, αλλά και ενίσχυση των υποδομών ολόκληρου του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας. Απαιτείται το ζήτημα αυτό να βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες της τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης, ώστε να μπει σε προτεραιότητα η θωράκιση της πόλης και των χωριών.  

Εδώ και τώρα, και χωρίς άλλη καθυστέρηση να αποκατασταθούν τα προβλήματα σε όλες τις γειτονιές και στα χωρία, για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση των κατοίκων. 

Σε κάθε περίπτωση, άμεσα να γίνει η καταγραφή και η αντιμετώπιση των ζημιών που έχουν προκληθεί. 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

  Νώντας Κοτσικώνας 

  Πέτρος Αρκουμάνης

  Νίκος Μπράλιος 

  Δημήτρης Τσιφής

  Λαμπρινή Γερονικολού 

  Νίκος Μπαρμπέρης

  Λουκάς Αλεξίου 

Aκολούθησε το permissos.gr στο facebook….για να μην χάνεις είδηση

Σχετικά