Γιώτα Πούλου:Να κηρυχθεί γενική αργία για την Πέμπτη και Παρασκευή στη Βοιωτία και να καταβληθούν τα ημερομίσθια στους εργαζόμενους

Να κηρυχθεί γενική αργία για την Πέμπτη και Παρασκευή 27 & 28/1 και να καταβληθούν τα ημερομίσθια στους εργαζόμενους που δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω χιονόπτωσης και παγετού! 

Δεδομένου ότι ο εκχιονισμός δεν έχει ολοκληρωθεί στο οδικό δίκτυο της Βοιωτίας, αλλά και μέσα στα αστικά κέντρα και τα χωριά, ενώ παράλληλα επικρατούν συνθήκες ολικού παγετού, οι μετακινήσεις των εργαζομένων πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο για να προστατευθεί η σωματική τους ακεραιότητα. 

Καλώ το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να κάνει άμεσα δεκτό το αίτημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας και να κηρύξει τις περιοχές Θήβας και Τανάγρας σε γενική αργία την Πέμπτη και Παρασκευή 27 & 28/01/2022, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι εργαζόμενοι κατά την μετακίνηση προς την εργασία τους, αλλά και να μην απωλέσουν τα ημερομίσθιά τους. 

Το αίτημα αυτό πρέπει να γενικευτεί για όλο τον Νομό Βοιωτίας, αφού η κατάσταση που επικρατεί και στους υπόλοιπους Δήμους είναι εξίσου δύσκολη, και να ισχύσει για το σύνολο των ιδιωτικών επιχειρήσεων, καταστημάτων, βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων, αλλά και για τις δημόσιες υπηρεσίες και τα δικαστήρια του Νομού!

Επίσης, ζητώ από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τους Δήμους του Νομού μας να στηρίξουν αυτό το αίτημα, αλλά και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ολοκλήρωση του εκχιονισμού και τη ρίψη αλατιού.  

Τα σχετικά προβλήματα που αναφέρουν και καταγγέλλουν οι πολίτες είναι σοβαρά και απαιτούν την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών!   

  Γιώτα Πούλου 

Aκολούθησε το permissos.gr στο facebook….για να μην χάνεις είδηση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

Π Ρ Ο Σ :

• ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

• ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΣ

• ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καλεί το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & πολιτικής προστασίας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Δήμους Θήβας και Τανάγρας να μεριμνήσουν για τους εργαζόμενους της περιοχής, ώστε την Πέμπτη και την Παρασκευή 27 & 28/01/2022 σε περίπτωση αποχής από την εργασία, λόγω του παγετού που επικρατεί στην περιοχή και θέτει σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και τον μη καθαρισμό του χιονιού σε πολλές περιοχές, να καταβληθεί το ημερομίσθιο που αναλογεί για τις δύο αυτές ημέρες.

Επίσης ζητάμε την εισήγηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τις επί μέρους εισηγήσεις των Δήμων Θήβας και Τανάγρας εν όψει των προβλημάτων που προκύπτουν για τους εργαζόμενους προς το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να κηρυχθεί η ΠΕ Βοιωτίας σε γενική αργία για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6978-112231 & 6944 290553 

Καπούλας Κώστας Πρόεδρος Ε.Κ.Θήβας

Σχετικά

2 Άποψη για τα “Γιώτα Πούλου:Να κηρυχθεί γενική αργία για την Πέμπτη και Παρασκευή στη Βοιωτία και να καταβληθούν τα ημερομίσθια στους εργαζόμενους”

  1. Χρήστος Δημόπουλος

    Συμφωνώ. Καί τα μεροκάματα να τα πληρώσει η κα Πούλου. Καί βεβαίως αργία να κηρυχτεί και όλη η υπόλοιπη εβδομάδα.
    Σε μια χρεοκοπημένη χώρα που οι πολίτες πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν σκληρά οι βουλευτές ζητάνε αργίες. Τζάμπα είναι. Λαϊκισμός του αισχίστου είδους.

  2. κι αυτό το link από το twitter σχετικά. Είναι χιουμοριστικό αλλά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα των σοβαρών χωρών που προοδεύουν και οι βουλευτές δεν χαϊδεύουν αυτιά.
    https://mobile.twitter.com/vezirisgr/status/1485537330823839746

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα