Έρχεται νέα κακοκαιρία την Τρίτη, ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Νέα κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει την χώρα τις επόμενες ημέρες με βροχές, καταιγίδες ακόμη και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις που στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο Βόρειο Αιγαίο θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη από το μεσημέρι.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 2 έως 4 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 Μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως 3 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για Τρίτη (22/02)

Αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρά από αργά το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 09 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά όμως θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς, ενώ στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά