Μητσοτάκης: Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών, απόφασή μου η αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία

Την ευθύνη της απόφασης αποστολής οπλισμού στην Ουκρανία ανέλαβε ο Κυριακός Μητσοτάκης. «Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών».

Την ευθύνη και την… πατρότητα της απόφασης αποστολής οπλισμού στην Ουκρανία, ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Alpha.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε θέση και ζήτησε να δοθεί βοήθεια στην Ουκρανία και πως ο οπλισμός που έστειλε η Ελλάδα εκεί είναι «αμυντικός» από τη στιγμή που οι Ουκρανοί «αμύνονται στην επίθεση των Ρώσων».

«Έτσι λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ακόμα πως είχε τη σύμφωνη γνώμη του ΚΥΣΕΑ. Ταυτόχρονα σημείωσε πως οι επικεφαλής των κομμάτων εκτός από του ΚΙΝΑΛ είπαν “ναι μεν, αλλά”».

Ερωτώμενος για το αν θα έπρεπε να πάρει τη γνώμη των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών ίσως σε ένα συμβούλιο, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει στον συγκεκριμένο θεσμό. «Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Δεν έχω συμμετάσχει σε κάποιο. Δεν έχω καλέσει κανένα. Ό,τι έχουν να πουν, να το πουν στη Βουλή».

Σχετικά