Ζελένσκι: «Δεν θα παραδοθούμε ποτέ – Θα μείνουμε όρθιοι ως το τέλος»

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων, μεταξύ Ρώσιας και Ρουμανίας ο  Ζελένσκι προχώρησε σε νέες δηλώσεις. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί ο ίδιος και λαός του, στέλνοντας μήνυμα στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι «ο χρόνος έχει σταματήσει για εμάς».

Για μια ακόμη φορά, απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους, τους κάλεσε να στρέψουν ακόμα περισσότερο την προσοχή τους στις γειτονικές τους χώρες και «να καταλάβουν ότι, αν θέλουν να υπερασπιστούν τις χώρες τους, θα πρέπει να μην ασχολούνται μόνο με αυτές, αλλά να κοιτάξουν το μεγάλο κάδρο».

«Είμαστε το σύνορο μεταξύ της Ρωσίας και του πολιτισμού», δήλωσε αρχικά ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Εμείς δεν πάμε να κλέψουμε κάτι. Εμείς υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και τη χώρα μας. Δεν θα παραδοθώ ποτέ στους Ρώσους, ούτε ο λαός μου. Ο χρόνος έχει σταματήσει για μας. Θα μείνουμε όρθιοι ως το τέλος».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε στους βομβαρδισμούς των Ρώσων, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ενεργοποιηθεί. «Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αμάχους. Αν δεν σταματήσουν τώρα, πόσο νομίζετε ότι θα αντέξουμε; Πόσο θα μπορέσουμε να αντέξουμε;».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας διεμήνυσε πως θέλει να μιλήσει με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να βρεθεί λύση, στην «πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

Ο κ. Ζελένσκι αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα του μετά την εισβολή της Ρωσίας, λέγοντας ότι «σε πολλές περιοχές δεν υπάρχουν τρόφιμα, έχουν καταστραφεί πολλές υποδομές».

Σχετικά