Ντασιώτης: Περιμένοντας τον «ΦΙΛΙΠΠΟ»- Τι πρέπει να κάνουμε όλοι- ΒΙΝΤΕΟ

Με δηλώσεις του στο permissos.gr ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων,κ.Γιώργος  Ντασιώτης, αναφέρθηκε στο καιρικό φαινόμενο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» το οποίο είναι ήδη σε εξέλιξη στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο το φαινόμενο ξεκίνησε από το πρωί, σήμερα, με χιονόπτωση σε όλο το Δήμο, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ επέμβαση μηχανημάτων χρειάστηκε στην Ευαγγελίστρια και σε συγκεκριμένα σημεία στη Δ.Ε. Θεσπιέων, στην οποία έκλεισαν και τα Σχολεία.

Η έξαρση του φαινομένου, αναφέρει ο Δήμαρχος, αναμένεται από τις βραδινές ώρες σήμερα και θα συνεχιστεί και αύριο σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία.

Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία αποχιονισμού που ακολουθείται από το Δήμο είναι συγκεκριμένη και αφορά:

1.      Προσπάθεια διατήρησης του κεντρικού οδικού δικτύου ανοικτού

2.      Διευκόλυνση ή και μεταφορά ασθενών (νεφροπαθείς,κτλ)

3.      Συνδρομή στην αποκατάσταση κοινωφελών δικτύων (ΔΕΔΔΗΕ, Ύδρευση)

4.      Καθαρισμός οικισμών.

5.      Πρόσβαση στα ποιμνιοστάσια, για τα οποία οι κτηνοτρόφοι πρέπει να έχουν εξασφαλίσει προμήθειες.

Ταυτόχρονα όμως, όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος, ευθύνη δεν έχει μόνο ο Δήμος, αλλά και ο κάθε Δημότης ο οποίος θα πρέπει να προστατεύσει τη ζωή του και την περιουσία του και ταυτόχρονα να διευκολύνει το αποχιονιστικό έργο έτσι λοιπόν:

1.      Όλοι  γνωρίζουν πως δεν πρέπει να κινούνται άσκοπα, ενώ αν χρειαστεί να κινηθούν οπωσδήποτε, ενημερώνονται από τις αρχές για την προσπελασιμότητα των δρόμων και πρέπει να φέρουν μαζί τους τον κατάλληλο εξοπλισμό επιβατών (ρούχα, κτλ.) και οχήματος (αλυσίδες ,κτλ.).

2.      Δεν πρέπει να σταθμεύουν- εγκαταλείπουν το όχημά τους σε σημεία που παρεμποδίζεται το έργο του εκχιονισμού.

3.      Απαιτείται  μεγάλη προσοχή από όλους, συνεργασία με τις αρχές, αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και ενεργειών, λήψη μέτρων για την προστασία των οικιακών εγκαταστάσεων και ψυχραιμία.

Το σπουδαιότερο από όλα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, σημειώνει με έμφαση ο Δήμαρχος είναι «η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ασφάλεια όλων, ξεκινώντας από τους χειριστές των μηχανημάτων που επιτελούν ένα δύσκολο και επικίνδυνο έργο. Αυτό είναι ευθύνη όλων μας.»

Τέλος ο Δήμος θα ενημερώνει εγκαίρως τους Δημότες για κάθε εξέλιξη, όπως κλείσιμο σχολείων, κτλ, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας μετακίνησης των εργαζομένων δημοτών, θα εκδίδεται σχετική βεβαίωση αδυναμίας μετακίνησης.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε επίσης

Κλειστές αύριο όλες οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου Αλιάρτου -Θεσπιέων

Σχετικά