Χρήστος Στυλιανίδης: Προσοχή στις μετακινήσεις σε Αττική,Βοιωτία, Εύβοια και Φθιώτιδα

Ισχυρή σύσταση για αποφυγή όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο απευθύνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έπειτα από νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη για την αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη, ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε από τους πολίτες να μην υποτιμήσουν την κακοκαιρία, διότι δεν τελείωσε αλλά αντίθετα θα επιστρέψει δριμύτερη το Σάββατο.

«Η κακοκαιρία επιμένει και αύριο και γι’ αυτό απαιτείται προσοχή. Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τη Μακεδονία και θα κατευθυνθούν νοτιότερα» ανέφερε ο υπουργός και τόνισε ότι είναι σε ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις, κυρίως στις περιοχές που θα επικεντρωθούν τα φαινόμενα. «Ισχυρή σύσταση να μην γίνονται μη αναγκαίες μετακινήσεις. Και όσοι είναι αναγκαίο, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πώς τις τοποθετούν. Η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής και στους δρόμους που οδηγούν προς τα εκεί

Ο. κ. Στυλιανίδης επισήμανε ότι θα ενεργοποιηθεί και το 112 για την αποστολή μηνυμάτων.

«Φαίνεται να είναι μία έντονη αλλά σύντομη κακοκαιρία που ενδεχομένως να έχει επικίνδυνες διαστάσεις. Παρακαλώ να μην την υποτιμήσουμε» κατέληξε.

Επίσης, συστήνεται στους οδηγούς των παραπάνω περιοχών να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς τη βορειοανατολική Αττική.

Όπως τονίστηκε, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης από την Τροχαία θα έχουν αναπτυχθεί σχετικά σημεία ελέγχου. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Τροχαίας. Επιπλέον αποφασίστηκε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου να απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις οικείες Δ/νσεις Τροχαίας και τους παραχωρησιούχους διαχείρισης του οδικού δικτύου.

Mε Αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας και Φθιώτιδας, θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των (3,5) τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 06.00΄ ώρα του Σαββάτου (12-03-2022) έως ύφεσης των φαινομένων:

  • Στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα, της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα αυτής από την 242,079η χ/θ (Α/Κ Ραχών), έως την 56,728η χ/θ (όρια με Νομό Αττικής).
  • Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από 0 χ/θ έως 1,500 χ/θ, στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα.
  • Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από 1η  χ/θ έως 11η χ/θ, στο ρεύμα πορείας προς ΠΑΘΕ, με προορισμό την Αττική.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας.
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι.
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες.

Σχετικά