Πόλεμος στην Ουκρανία: Επτά νεκροί, ανάμεσά τους και ένα παιδί σε κομβόι πολιτών που χτύπησαν οι Ρώσοι

Ρωσικό πλήγμα σε κονβόι αμάχων στα περίχωρα του Κιέβου είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα ανήλικο παιδί, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην ουκρανικής πρωτεύουσας, Μίλτος Σακελλάρης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κονβόι δέχθηκε πυρά ενώ προσπαθούσε να βγει από τα περίχωρα του Κιέβου και να μεταβεί σε ασφαλές σημείο. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί σε ποια περιοχή ήθελαν να κατευθυνθούν.

Σε ρωσικό κλοιό το Κίεβο

Ενισχύονται γύρω από το Κίεβο οι ρωσικές δυνάμεις, ενώ οι σειρήνες ηχούν στην ουκρανική πρωτεύουσα. Σε μήνυμά του ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου, αναφέρει ότι η πόλη βρίσκεται σε συναγερμό για αεροπορική επιδρομή και θα πρέπει όλοι να αναζητήσουν καταφύγιο άμεσα.

Υπάρχουν πληροφορίες για εκρήξεις στα περίχωρα της πρωτεύουσας, ενώ συνεχίζονται οι μάχες στις κοντινές πόλεις Μπούκα, Ιρπίν και Χοστομέλ. Σειρήνες συναγερμού για αεροπορική επιδρομή ήχησαν νωρίς σήμερα το πρωί στις περισσότερες ουκρανικές πόλεις καλώντας τον κόσμο να αναζητήσει καταφύγια. Στο προάστιο Ιζιούμ, του Χαρκόβου, μία πολυκατοικία, καταστήματα και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το τελευταίο 24ωρο, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βομβαρδίσει 89 φορές το Ιζιούμ και την ευρύτερη περιοχή του Χαρκόβου. Στο Νικολάεφ, σύμφωνα με τον περιεφερειακό κυβερνήτη, βομβαρδίστηκαν σούπερ μάρκετ και πολλές κατοικίες.

Δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εχθές, από την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies, δείχνουν σπίτια και άλλα κτίρια στις φλόγες, εκτεταμένες ζημιές και κρατήρες κατά μήκος της κοινότητας Μοσχούν, βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, σε νεότερη ενημέρωσή του για τις εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο, ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις από αέρος και με πυραύλους κατά των πόλεων Λουτσκ και Ιβάνο-Φρανκίβσκ, στη δυτική Ουκρανία.

ΟΗΕ: Πάνω από 500 οι νεκροί άμαχοι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταγράψει 579 θανάτους και 1.0002 τραυματισμούς αμάχων από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Μεταξύ των θυμάτων είναι και 42 παιδιά. Οι τραυματισμένοι ανήλικοι ανέρχονται σε 54.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι αρκετά υψηλότερος ιδιαίτερα στις περιοχές όπου ελέγχονται από την ουκρανική κυβέρνηση και ειδικά για τελευταίες ημέρες, καθώς οι συγκρούσεις μαίνονται σε περιοχές όπως το Χάρκοβο, τη Μαριούπολη και το Ντονέτσκ «όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν εκατοντάδες απώλειες σε αμάχους».

Πηγή: skai.gr

Σχετικά