Ιερώνυμος: Θα ανοίξουμε την αγκαλιά μας και θα περιμένουμε τα ορφανά παιδιά από την Ουκρανία

«Θα ανοίξουμε την αγκαλιά μας και θα περιμένουμε τα ορφανά παιδιά από την Ουκρανία» δήλωσε φανερά συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την ακολουθία της Α’ Στάσης των των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι σήμερα είναι μία ευκαιρία «να αφήσει ο καθένας από εμάς, τις σκέψεις του, τους πόνους του, τα προβλήματά του, τα προσωπικά, τα οικογενειακά, τα κοινωνικά, τις δυσκολίες με τις οποίες δοκιμαζόμαστε τον τελευταίο καιρό».

Κάνοντας αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως πρόκειται για μία φοβερή έκρηξη όχι ενός πολέμου μεταξύ αντιπάλων, αλλά πολέμου μεταξύ ομοδόξων χριστιανών. Κάλεσε τους πιστούς να κάνουν μία ιδιαίτερη παράκληση προς την Παναγία μαζί με τα δικά μας προβλήματα να δώσει την ευλογία της να πάψουν οι φρικαλεότητες μεταξύ των δύο χωρών και να μην επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε και εμείς τέτοιου είδους προβλήματα.

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος περιγράφοντας την κατάσταση στην Ουκρανία, όπου οι άνθρωποι βλέπουν τα σπίτια τους να γκρεμίζονται, επεσήμανε πως αφενός πρέπει να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας, να μη βρεθούμε σε τέτοια δύσκολη θέση, αφετέρου αν υπάρχουν ανάγκες να σταθούμε στο πλάι τους.

Σχετικά