Κάλεσμα στο παναγροτικό συλλαλητήριο της 18ης Μαρτίου στην Αθήνα

Στο Πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει στην Αθήνα, την επόμενη Παρασκευή 18 Μαρτίου, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στα πλαίσια της συνέχισης του αγώνα με άλλες μορφές πάλης που, αγρότες και κτηνοτρόφοι, αποφάσισαν στα μπλόκα, θα συμμετάσχει ο Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς.

Για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης, ο Σύλλογος καλεί σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο  Δημαρχείο Ορχομενού, τη Δευτέρα 14/3/2022 και ώρα 18:00, ώστε να ορισθούν οι συμμετοχές και να οργανωθεί η κάθοδος τους στην Αθήνα.

Σε σχετική ανακοίνωση του ο Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς αναφέρει:

Μετά από τη συνάντηση διαπραγμάτευσης που πραγματοποιήσαμε με τα αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης, και στην οποία δεν λάβαμε καμία σαφή απάντηση πάνω στα βασικά αιτήματα που διεκδικούσαμε, αποφασίσαμε την συντεταγμένη αποχώρηση των τρακτέρ από το μπλόκο του Αϊ Γιάννη, με την δέσμευση όμως ότι θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας με άλλες μορφές δράσεων, οι οποίες μάλιστα θα ανακοινωθούν άμεσα!

Έφτασε λοιπόν η ώρα! Αποφασίσαμε την κάθοδο μας στην Αθήνα, την Παρασκευή στις 18/3/2022, ώστε να συμμετάσχουμε στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί στην πλατεία Βάθης, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με τον πόλεμο να μαίνεται στην Ουκρανία, η επισιτιστική κρίση φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ! Και αυτό αφορά το σύνολο των πολιτών της χώρας μας! Πρέπει να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε φέτος. Να παράγουμε. Να ζήσουμε τις οικογένειες μας. Να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα. Επιβάλλεται να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και θα ικανοποιούν τα βασικά αιτήματά μας!

Να μην λείψει κανείς! Δεν περισσεύει κανείς! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες!

Όλοι μαζί, χιλιάδες και ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Υπενθυμίζεται ότι οι βασικές διεκδικήσεις των αγροτών αφορούν:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
  • Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σχετικά