Έρχονται βροχές και χιόνια από την Πέμπτη, ραγδαία μεταβολή του καιρού

xionia krio

Βροχές και χιονοπτώσεις αύριο και μεθαύριο, με νέα πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή, σύμφωνα με το meteo
Ραγδαία μεταβολή του καιρού προβλέπεται τις επόμενες ημέρες, με το Χειμώνα να κάνει ξανά την εμφάνισή του.

Σημαντική κακοκαιρία η οποία οφείλεται σε ψυχρές αέριες μάζες που θα προσεγγίσουν τη χώρα από βορειοανατολικά, αναμένεται από την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχοπτώσεις και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Πέμπτη 17/03 και Παρασκευή 18/03. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά την Παρασκευή 18/03 υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι ακόμη και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση που θα γίνει αισθητή από την Παρασκευή 18/03. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σάββατο η μέγιστη τιμή της δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ακόμη και στις νησιωτικές περιοχές.

kairosmeteo-kairospempti

Στο σχετικό βίντεο παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1500 μέτρων, επίπεδο που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη ατμόσφαιρα. Με γαλάζιες αποχρώσεις φαίνονται οι ψυχρότερες και με κόκκινες αποχρώσεις οι θερμότερες αέριες μάζες.

Τέλος, οι άνεμοι που από το μεσημέρι της Πέμπτης 17/03 θα πνέουν από βόρειες έως ανατολικές διευθύνσεις, θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση και την Παρασκευή 18/03 αλλά και το Σάββατο 19/03 θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Σχετικά