Καλά τα νέα για τον καιρό του τριημέρου της 25ης Μαρτίου

aliartos parelasi

Καλά τα νέα για τους ταξιδιώτες του τριημέρου της 25ης Μαρτίου, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων ο καιρός θα είναι αίθριος.

Μετά τις δύο κακοκαιρίες του Μαρτίου, οι οποίες έφεραν χιόνια και τσουχτερό κρύο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η Άνοιξη επιστρέφει με τον καιρό να βελτιώνεται ενόψει του τριημέρου της 25ης Μαρτίου.

Ο νέος χιονιάς «χτυπά» από αύριο τη χώρα φέρνοντας ακόμη έναν γύρο χιονοπτώσεων, με τις πολικές θερμοκρασίες να διαρκούν έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από εκεί και μετά, σύμφωνα με τις πρώτες προγνώσεις των μετεωρολόγων, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και θα θυμίζει Μάρτιο.

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης σε σημερινή του πρόγνωση ανάφερε πως ελπίζει πως η Άνοιξη θα έρθει από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή πριν από την 25η Μαρτίου.

Πιο αισιόδοξος είναι στην πρόγνωσή του ο διευθυντής της ΕΜΥ κ. Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Κατά 10 με 12 βαθμούς Κελσίου κάτω από τη μέση κλιματική στην στάθμη των 850 hPa θα κυμανθεί η θερμοκρασία μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος», αναφέρει στο tweet του. Αναφορικά με το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, αναφέρει ότι ο υδράργυρος επανέρχεται σε κανονικές τιμές.

Αν λάβουμε υπόψη και τα μερομήνια τότε οι τελευταίες μέρες του μήνα, άρα το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση τουλάχιστον, ενώ την ημέρα της αργίας ο καιρός θα είναι πολύ καλός.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα 21 Μαρτίου από την ΕΜΥ

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες αρχικά στα ανατολικά και νότια και από το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα ανατολικά με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 22 Μαρτίου από την ΕΜΥ

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός

Σχετικά