ΑΒ, myMarket, Σκλαβενίτης, Κρητικός: Ποια προϊόντα παρουσιάζουν έλλειψη (λίστα)

Μεγάλη κίνηση στα σουπερ μάρκετ αυτές τις ημέρες αλλά και… με προϊόντα όπως το ηλιέλαιο και το αλεύρι να παρουσιάζουν ελλείψεις!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα είναι πλέον ορατό στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Ελλείψεις παρατηρούνται σε μαγειρικά έλαια, κυρίως ηλιέλαιο, σπορέλαιο κλπ., καθώς και τα άλευρα/σιτηρά.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής κράτησε χαμηλούς τόνους για την επάρκεια στην αγορά στα συγκεκριμένα προϊόντα ζητώντας ψυχραιμία.

«Υπάρχουν αποθέματα μπροστά μας για μήνες. Ειδικά για το ηλιέλαιο, υπάρχει μια πίεση, όμως και σε αυτό το είδος έχουμε μεγάλη επάρκεια», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσιάζοντας την τροπολογία που υποχρεώνει επιχειρήσεις να δηλώνουν τα αποθέματα τους σε συγκεκριμένα γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα.

Επισήμανε ότι δεν χρειάζεται πανικός και διευκρίνισε ότι η προτεινόμενη ρύθμιση έχει στόχο την αποτροπή τεχνητών ελλείψεων στην αγορά με στόχο το κέρδος. «Φέρνουμε τη ρύθμιση για να έχει το κράτος την πλήρη εικόνα της επάρκειας αυτών των προϊόντων και κυρίως για να μην επιτρέψουμε σε κάποιους να προκαλέσουν τεχνητή έλλειψη στην αγορά και με αυτήν να θησαυρίσουν», είπε και πρόσθεσε πως εάν κάποια επιχείρηση δεν δηλώσει τα αποθέματά της, αυτά κατάσχονται και επιβάλλεται πρόστιμο έως 100.000 ευρώ.

Πώς όμως έχει όμως διαμορφωθεί στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ το πλαφόν που έχει επιλέξει η κάθε μια; Διαβάσουμε σε έρευνα του newsbomb:

ΑΒ Βασιλόπουλος

Πλαφόν στο ηλιέλαιο, στο αραβοσιτέλαιο και στο αλεύρι έχει βάλει η ΑΒ Βασιλόπουλος. Στα καταστήματα της αλυσίδας – φυσικά και ηλεκτρονικά – μπορεί κάποιος να αγοράσει έως 3 συσκευασίες προϊόντων αραβοσιτέλαιου και ηλιέλαιου 1lt ή 2lt, ανεξαρτήτως μάρκας, έως 2 σπορέλαιου 5lt, ανεξαρτήτως μάρκας και έως 3 συσκευασίες στα άλευρα, για όλους τους τύπους.

My Market

Ο όμιλος Metro που διαχειρίζεται τα καταστήματα Metro Cash & Carry και τα καταστήματα My market έχει θέσει πλαφόν στο ηλιέλαιο έως τέσσερα τεμάχια για τις συσκευασίες του 1lt και 2 lt και έως ένα τεμάχιο για τις συσκευασίες των 5 lt.

Κρητικός

Η αλυσίδα Κρητικός έχει βάλει όριο στην ποσότητα αγορών έως και πέντε τεμάχια στο ηλιέλαιο και στο αλεύρι από τα καταστήματά της καθώς και στη ζάχαρη.

Σκλαβενίτης

Μόνο στο ηλεκτρονικό κατάστημα έχει επιβάλει το πλαφόν η αλυσίδα Σκλαβενίτης, καθώς προς το παρόν δεν υφίσταται περιορισμός στις ποσότητες ανά πελάτη στα φυσικά της καταστήματα. Εκτός από το ηλιέλαιο και το αλεύρι μπήκε «κόφτης» και στις αγορές λευκής κρυσταλλικής ζάχαρης στα τέσσερα τεμάχια για προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και για επώνυμη λευκή ζάχαρη. Παράλληλα έχει επιβάλει πλαφόν 4 τεμαχίων στο ηλιέλαιο και στο αλεύρι στη συσκευασία του ενός κιλού.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Σχετικά