Στη Θήβα μαθητές και εκπαιδευτικοί από τέσσερις χώρες(φωτογραφίες)

Επίσκεψη μαθητών από τέσσερις χώρες στη Θήβα μέσω του προγράμματος Erasmus+

Θερμό καλωσόρισμα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία ξένων χωρών επεφύλασσε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου. Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί από Γαλλία, Ιταλία, Σουηδία και Βόρεια Μακεδονία επισκέπτονται αυτήν την εβδομάδα την πόλη μας και φιλοξενούνται από το Επαγγελματικό Λύκειο Θήβας, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Erasmus+»  και ειδικότερα της δράσης με τίτλο «Λαϊκισμός στην Ευρώπη. Μια απειλή για τη Δημοκρατία ή μέρος αυτής;». Στόχος της δράσης είναι η ανάλυση του ρόλου του λαϊκισμού σε μια δημοκρατική κοινωνία, μελετώντας μεταξύ άλλων και το ρόλο των σχολείων στη δημιουργία και την εκπαίδευση δημοκρατικών πολιτών. 

Ο κ. Αναστασίου καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και τους ευχήθηκε το ταξίδι στην Ελλάδα και στη Θήβα να είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Τους παρότρυνε να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ υπογράμμισε την αξία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης μέσω της ανταλλαγής μαθητών. Παράλληλα, συνεχάρη τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Θήβας και δημοτικό σύμβουλο, κ. Κώστα Χαρέμη, καθώς και τους υπευθύνους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+, σημειώνοντας ότι μέσω τέτοιων δράσεων δημιουργούνται ισχυρές γέφυρες επικοινωνίας.

Οι αποστολές της Γαλλίας και της Σουηδίας προσέφεραν στον Δήμαρχο Θηβαίων αναμνηστικό δώρο, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για τη φιλοξενία.

Τους ευχόμαστε μια ευχάριστη διαμονή, γεμάτη συγκινήσεις και όμορφες στιγμές!

Σχετικά