Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Επιβεβαιώνει τα συμπτώματα δηλητηρίασης ο Ρώσος ολιγάρχης

Εκπρόσωπος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Wall Street Journal, που ήθελε τον Ρώσο ολιγάρχη και Ουκρανούς διαπραγματευτές να εμφανίζουν συμπτώματα δηλητηρίασης.

Το επίμαχο δημοσίευμα της Wall Street Journal, που αποκάλυπτε ότι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Ρώσου ολιγάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, εκπρόσωπος του πρώην ιδιοκτήτη της Τσέλσι, επιβεβαίωσε ότι ο Αμπράμοβιτς δηλητηριάστηκε, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε ποιοι άλλοι υπέπεσαν θύματα ή το ποιοι κρύβονται πίσω.

Το επίμαχο δημοσίευμα

Το δημοσίευμα ανέφερε πως, τόσο ο Ρώσος ολιγάρχης, όσο και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές, κατόπιν συνάντησης που είχαν στο Κίεβο νωρίτερα αυτό το μήνα, εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα δηλητηρίασης.

Η ίδια πηγή, επικαλούμενη μαρτυρίες, αναφέρει για τον Αμπράμοβιτς και δύο εκ των μελών της ουκρανικής ομάδας διαπραγματεύσεων, εμφάνισαν συμπτώματα που περιελάμβαναν κόκκινα μάτια, συνεχές και επώδυνο δάκρυ, ενώ παρατηρήθηκε και ξεφλούδισμα δέρματος στα πρόσωπα και στα χέρια τους.

Στους “σκληροπυρηνικούς της Μόσχας” το αποδίδει η Ουκρανία

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Ουκρανοί απέδωσαν τη δηλητηρίαση στους “σκληροπυρηνικούς της Μόσχας”, με σκοπό το μποϊκοτάζ των συνομιλιών για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής.

Άτομο του στενού περιβάλλοντος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς δήλωσε άγνοια σχετικά με το ποιος μπορεί να έχει βάλει στο στόχαστρο την ομάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αμπράμοβιτς και οι ουκρανοί διαπραγματευτές, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής των Τατάρων της Κριμαίας Ρουστέμ Ουμέροφ, βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση πλέον και η ζωή τους δεν κινδυνεύει.

Δυτικοί ειδικοί που εξέτασαν το περιστατικό είπαν ότι ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί αν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιο είδος επίθεσης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Σχετικά