Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θήβας για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απρίλη

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 το Εργατικό Κέντρο Θήβας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής  και αγωνιστικότητας όλων των εργαζομένων της περιοχής παίρνοντας  στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της πανελλαδικής απεργίας στις 6 Απρίλη. 

Μιας απεργίας που έχει πάρει πανεργατικό χαρακτήρα προκειμένου να εκφραστεί η καθολική αντίδραση όλων των εργαζομένων της Χώρας, που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια, που βλέπουν το  εισόδημά τους να ξεζουμίζεται, που βλέπουν την ποιότητα ζωής και των δικαιωμάτων διαρκώς να υποβαθμίζονται και  που παρακολουθούν με αποτροπιασμό τη βαρβαρότητα εισβολής στην Ουκρανία, τις επιπτώσεις του πολέ-μου σε όλους τους λαούς και τη μετατροπή της χώρας μας σε πολεμικό προγεφύρωμα. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΕΠΑΡΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ με άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ με ταυτόχρονη αποκατάσταση της ρύθμισής του μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας .

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ με οικονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτι-σης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τις δαπάνες στέγασης και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων από το πληθωριστικό σοκ. Μείωση τιμο-λογίων κοινωφελών υπηρεσιών, έμπρακτη πάταξη μονοπωλίων και ακρίβειας στα καταναλωτικά αγαθά και προστασία πρώτης κατοικίας. Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιού-χων, πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, της εκτεταμένης παραβατικότητας.

ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ για την κατάρτιση ΣΣΕ, με αυξήσεις στις αποδοχές και χωρίς εξαιρέσεις ως προς τη δεσμευτικότητά τους. Με άρση των φιλοεργοδοτικών εμποδίων στη διαδικασία επέκτασης της  και στην πρόσβαση στη μονομερή προσφυγή στη Διαιτησία. Ταυτόχρονη επαναφορά της 6μηνης παράτασης στην ισχύ των ΣΣΕ που λήγουν και της μετενέργειας όλων των όρων τους χωρίς εξαιρέ-σεις.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ με κατάργηση του  Ν 4808/20 για τα εργασιακά(Νόμος Χατζηδάκη), με ταυτόχρονη αυστηροποίηση των κυρώσεων στους εργοδότες που παραβαίνουν την εργατική νομοθεσία και την διασφάλιση και ενίσχυση της απρόσκοπτης λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων  για την αντιμετώπιση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που τείνει να γίνει καθε-στώς στην αγορά εργασίας .

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ με σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 40ωρου, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανά-παυσης, αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας και κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας. Ενί-σχυση της προστασίας των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία και τις απολύσεις. Κατοχύρωση των επαγγελματικών ειδικοτήτων και αυστηρές κυρώσεις για τις ψευδείς εργοδοτικές καταχωρίσεις. Απρό-σκοπτη πρόσβαση των εργαζομένων σε Επιθεωρήσεις Εργασίας σε όλη την επικράτεια. Αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας, της ψευδοαυτοαπασχόλησης και των υπεργολάβων. 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ με άμεσα συ-ντονισμένα μέτρα υγείας και ασφάλειας προσαρμοσμένα στις επαγγελματικές απαιτήσεις και τα επαγγελ-ματικά χαρακτηριστικά των εργαζομένων, υποχρέωση χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας, αυστηρή επανεξέταση των Κανονισμών εργασίας στα θέματα υγείας και ασφάλειας, εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων προστασίας από τη διασπορά της πανδημίας. Πρόσβαση όλων σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που απολύθηκαν ή δρομολο-γείται η απόλυσή τους στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της χώρας.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ  ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας των εργασιακών δικαιωμάτων και να α-ξιοποιηθούν οι τεράστιες αναπτυξιακές της δυνατότητες ξεκινώντας με την άμεση αύξηση της παραγωγής που λόγω της τεράστιας αύξησης του Νικελίου στερεί από την Εθνική Οικονομία, την δυνατότητα ετήσιας εισροής εκατοντάδων εκατομμύριων Ευρώ.  Να αποτραπεί το ξεπούλημα της.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν ωφελούν τους Λαούς που εμπλέκουν παρά μόνο τα μεγάλα συμφέροντα που προσπαθούν να ελέγχουν κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

επειδή τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων, σας καλούμε να δώσετε ένα μαζικό ,δυναμικό και αγωνιστικό παρόν με την συμμετοχή όλων μας στο κεντρικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ στην Αθήνα (πλατεία Κλαυθμώνος) στις 11.00 το πρωί.

Για την διευκόλυνση της μετακίνησης των εργαζομένων θα δρομολογηθούν λεωφορεία τα οποία θα αναχω-ρήσουν στις 8.οο από το ΚΤΕΛ ΘΗΒΑΣ με ενδιάμεσες στάσεις στις 8.30 στο ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ και 8.45 στα ΟΙΝΟ-ΦΥΤΑ. Όσοι Συνάδελφοι θα συμμετέχουν προκειμένου να οργανωθεί η μετακίνηση θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο γραφείο του Ε.Κ. Θήβας έως και την Τρίτη 5.4.22 και ώρα  10:00 το πρωί . 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ

Σχετικά