Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς για την απεργία της 6ης Απριλίου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς καλεί στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (κεντρική πλατεία) της Λιβαδειάς και ώρα 10.30πμ, μαζί με άλλα σωματεία και φορείς της πόλης.

Στην ανακοίνωση τούς αναφέρουν:

«Διανύοντας πάνω από δύο χρόνια σε πανδημία, οι ελλείψεις του δημοσίου συστήματος υγείας όλο και αυξάνονται. Σε όλο αυτό το διάστημα, δεν έχει γίνει σχεδόν καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ αντίθετα έχουν μεγαλώσει οι ανάγκες λόγω τόσο της πανδημίας αλλά και της συνταξιοδότησης πολλών συναδέλφων. Την ίδια στιγμή, βασικές ειδικότητες δεν υπάρχουν ή είναι σε οριακό σημείο (νεφρολόγοι, τεχνική υπηρεσία, φαρμακείο, πληροφορική, διοικητική υπηρεσία). Στην ήδη βεβαρημένη κατάσταση του Νοσοκομείου προστίθεται η αναστολή εργασίας σε περίπου 20 συναδέλφους (με μόλις το 1/5 αυτών να έχει αντικατασταθεί) σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο» αναφέρει στο κάλεσμα του ο Σύλλογος.

Παράλληλα, κάνουν λόγο για υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση των δημοσίων δομών, επιχειρησιακή λογική στη λειτουργία των παροχών υγείας, αλλά και σημαντική σωματική και ψυχική εξουθένωση του υγειονομικού προσωπικού, δεδομένα που, όπως τονίζουν, θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και θα τους εξαναγκάσουν να απευθύνονται σε ιδιωτικές μονάδες υγείας.

Σχετικά