Τανάγρα: Σε κρίσιμη κατάσταση, με σπασμένη σπονδυλική στήλη, είναι το σκυλάκι που χτύπησαν με αυτοκίνητο και το εγκατέλειψαν

Σε κρίσιμη δυστυχώς κατάσταση είναι το σκυλάκι που κάποιος πριν από λίγες μέρες χτύπησε πολύ σοβαρά με το αυτοκίνητό του στην Τανάγρα Βοιωτίας και εγκατέλειψε. Συμβάν πολύ συνηθισμένο και απάνθρωπο. Πώς μπορείς …
Σε κρίσιμη δυστυχώς κατάσταση είναι το σκυλάκι που κάποιος πριν από λίγες μέρες χτύπησε πολύ σοβαρά με το αυτοκίνητό του στην Τανάγρα Βοιωτίας και εγκατέλειψε.
Συμβάν πολύ συνηθισμένο και απάνθρωπο. Πώς μπορείς να χτυπάς ένα ζώο και να το εγκαταλείπεις στη μοίρα του. Πώς μπορείς να φεύγεις χωρίς να σε νοιάζει τι θα απογίνει. Και πώς επίσης μπορείς να φεύγεις όταν ξέρεις-γιατί το ξέρεις-ότι αν καλέσεις βοήθεια, υπάρχει περίπτωση το ζώο να σωθεί.
Το συμβάν αυτό έγινε στις 20 Νοεμβρίου το μεσημέρι, όταν ένας κύριος περπατώντας βρήκε στη μέση του δρόμου χτυπημένο ένα σκυλάκι. Το οποίο σφάδαζε από τους πόνους και ήταν εντελώς ανήμπορο να κάνει την οποιαδήποτε κίνηση.
Αμέσως κάλεσε την Αστυνομία. Στο σημείο πήγε και υπάλληλος του Δήμου και μετέφερε άμεσα το ζώο στον κτηνίατρο. Η διάγνωση; Σπασμένη η σπονδυλική στήλη σε δύο σημεία. Το σκυλί, θηλυκό, δεν έφερε τσιπάκι και η ηλικία του είναι περίπου 2,5 ετών.
Στις φωτογραφίες φαίνονται και τα κομμάτια του προφυλαχτήρα του αυτοκινήτου. Που σημαίνει ότι η σύγκρουση αυτοκινήτου ζώου ήταν σφοδρή. Προφανώς ο οδηγός έτρεχε σαν τρελός.

Γίνεται έκκληση όποιος γνωρίζει κάτι να να επικοινωνήσει με τη Μαρία Βαζούρα, η οποία έκανε την ανάρτηση για το περιστατικό.

Η εγκατάλειψη είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται! Η Αστυνομία είναι ενήμερη, όμως και εμείς πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας. Αν κάποιος δει στο χωριό ένα αυτοκίνητο, πιθανόν λευκό, να του λείπει όλος ο προφυλαχτήρας ή μέρος αυτού, να ειδοποιήσει έστω και ανώνυμα το Α.Τ. Σχηματαρίου. 

Πηγή

Σχετικά

2 Άποψη για τα “Τανάγρα: Σε κρίσιμη κατάσταση, με σπασμένη σπονδυλική στήλη, είναι το σκυλάκι που χτύπησαν με αυτοκίνητο και το εγκατέλειψαν”

  1. Very nice write-up. I definitely appreciate this site. Thanks!

  2. ΟΛΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟ.
    ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ. ΣΚΟΤΩΜΕΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΑΠΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ 4-4-2022 ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.
    ΑΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΕΙΡΩΝΑΝΕ 1 -2 ΖΩΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΣΚΟΤΩΜΕΝΑ ΖΩΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα