Moschopodi Trail: Στις 7-8 Μαΐου ο αγώνας πεζοπορίας στη Θήβα

Το Moschopodi trail 2022 περιλαμβάνει 2 διαδρομές ορεινού τρεξίματος στο Άλσος Μοσχοποδίου 10 και 21 χιλιομέτρων

Το Moschopodi Trail γεννήθηκε από την ιδέα υλοποίησης δραστηριοτήτων που έχουν σαν κοινό τόπο συνάντησης το φυσικό περιβάλλον.

Στο τρίπτυχο Φύση -Αθλητισμός-Εναλλακτικός Τουρισμός στηρίζεται η φιλοσοφία των ανθρώπων που είναι εμπνευστές και συντονιστές αυτής της δράσης. Στόχος μας είναι η Διοργάνωση να ψυχαγωγήσει τους συμμετέχοντες και επισκέπτες, είτε μέσο της άθλησης, είτε μέσο της επαφής με την φύση,αλλα και να γνωρίσουν την ιστορία και την τοπική κουλτούρα της πόλης μας.

Στόχος η ανάδειξη της ιστορίας της Θήβας και η συμβολή μέσω αυτής της διοργάνωσης στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού , στέλνοντας το μήνυμα πως ο αθλητισμός αποτελεί κομμάτι του πολιτισμού καθώς διδάσκει στον άνθρωπο αξίες και ιδανικά όπως και ο πολιτισμός.

table-2022-1

Το Moschopodai trail 2022 περιλαμβάνει 2 διαδρομές ορεινού τρεξίματος στο Άλσος Μοσχοποδίου 10 και 21 χιλιομέτρων ,μια πεζοπορία 10 χιλιομέτρων και ένα παιδικό αγώνα ενός χιλιομέτρου.Ο χώρος της διοργάνωσης αλλα και της expo θα βρίσκεται στο Θέατρο τoυ Μοσχοποδίου.Το MOSCHOPODI TRAIL διοργανώνετε από τον Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Ποδηλατών Θήβας(ΣΧΟΠ)

Η Διοργάνωση Moschopodi Trail με βάση τα περσινά δεδομένα ,είχε 445 συμμετοχές από τις οποίες οι 200+ ήταν αθλητες από πολλά μέρη της Ελλάδας που επισκέφτηκαν την πόλη μας και μαζί με τις οικογένειες τους σε αρκετές περιπτώσεις.

ΜΟΥΣΕΙΟ_ΘΗΒΑΣ

Το ενθαρρυντικό είναι πως όλο και πιο πολύ ξένοι δηλώνουν συμμετοχή και σε αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο οι πολλές παροχές που προσφέρουμε.Πέρα από τα πλούσια δώρα για στον αθλητή και πεζοπόρο, πολύ σημαντική παροχή είναι πως ο συμμετέχοντας και ο συνοδός του θα έχουν το Σαββατοκύριακο του αγώνα δωρεάν είσοδο στο Μουσείο της Θήβας και θα υπάρχει και ξενάγηση.Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας είναι αρωγός στην πολύ σημαντική αυτή προσπάθεια που γίνετε.Το MoschopodiTrail είναι μια διοργάνωση η οποία θα εδραιωθεί τα επόμενα χρόνια και έχει να προσφέρει πάρα πολλά στην πόλη μας και γενικά στην αθλητική κοινότητα. Το Moschopodi Trail θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαιου 2022.

Σχετικά