Καλορίζικοι οι Κήποι:Το Eμβληματικό Πάρκο των 144 στρεμμάτων στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΗΞΕ – ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ !!!! 

Δείτε ολόκληρη την  ανάρτηση του δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων Γιώργου Ντασιώτη στο fb

ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, ΠΑΡΕΛΑΒΕ τους ΚΗΠΟΥΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ !!!!!!!

Σε μία ΙΣΤΟΡΙΚΗ  συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που πραγματοποιήθηκε τη ΔΕΥΤΕΡΑ  4/4/2022, με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κας Φανής Παπαθωμά αποφασίστηκε, ΟΜΟΦΩΝΑ, η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ ΑΛΙΑΡΤΟΥ στο Δήμο Αλιάρτου- Θεσπιέων, από την Περιφέρεια ΣτερεάςΕλλάδας. 

Η διαδικασία της παραχώρησης ξεκίνησε πριν δύο χρόνια περίπου, κατόπιν αιτήματος μου, προς τον Περιφερειάρχη κο Φάνη Σπανό, που το αντιμετώπισε θετικά και εφόσον είχε πλέον ξεκαθαριστεί πως το εν λόγω ακίνητο δεν υπάγεται στα προς εκκαθάριση περιουσιακά στοιχεία του Οργανισμού Κωπαϊδας ( αυτό χρειάστηκε περίπου 5 χρόνια για να συμβεί). Στη συνέχεια οι Νομικοί μας Σύμβουλοι ( κα Σωτηροπούλου Αναστασία, εκ μέρους του Δήμου και Καρράς Λουκάς από την Περιφέρεια Στ.Ελλάδας ), συνέταξαν τη σύμβαση παραχώρησης.

Θετική και ιδιαίτερα υποστηρικτική ήταν και η άποψη του προηγούμενου Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη.

Οι Κήποι Αλιάρτου, το εμβληματικό Πάρκο των 144, περίπου, στρεμμάτων, έδρα της πρώην αγγλικής εταιρείας αποξήρανσης της λίμνης Κωπαΐδας, αποτέλεσε και συνεχίζει, το “” Ιερό Δισκοπότηρο”” για την Αλίαρτο.

Έχοντας ένα ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς, που άφηνε το Δήμο, έξω από τη διαχείρισή του, περισσότερα προβλήματα δημιουργούσε από όσα θετικά πρόσφερε.

Οι Κήποι, σήμερα, είναι ούτως ή άλλως ο ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ της Αλιάρτου και όχι μόνο, αλλά και ο χώρος περιπάτου και αναψυχής των δημοτών και πολλών επισκεπτών. Παράλληλα είναι η καρδιά μιας ΙΣΤΟΡΙΑΣ, που σχετίζεται με την οικονομία της περιοχής, αλλά και την εξέλιξή της, σε όλους τους τομείς, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Το νομικό καθεστώς, όμως, που, παράλογα, δεν έδινε στο Δήμο δικαιώματα, νομίζω πως είναι η κυριότερη αιτία της παρακμής τους.

Με ένα καταπληκτικό ΦΥΣΙΚΟ περιβάλλον που εμπλουτίζεται από την ροή του ΠΟΤΑΜΟΥ  Λόφη, αλλά και με εξαιρετικά ΚΤΗΡΙΑ, χαρακτηρισμένα όλα ως νεότερα ΜΝΗΜΕΙΑ , θεωρώ πως ήταν εγκληματική η θεσμική αδρανοποίηση του Δήμου.

Το καθεστώς των Κήπων Αλιάρτου και η ΑΠΑΙΤΗΣΗ να παραχωρηθούν στο Δήμο, ήταν από τα ΠΡΩΤΑ πράγματα που βάλαμε, ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, από το 2011, αλλά υπήρξε και ένα από τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μου στοιχήματα, καθώς αυτός ο παραλογισμός βίαζε κάθε λογική.

Επί μια ΔΕΚΑΕΤΙΑ, ως Δήμαρχος, έχω στείλει άπειρα υπομνήματα σε όλους τους αρμόδιους, έχω κάνει αναρίθμητες ΕΠΑΦΕΣ, με μόνιμο αίτημα την παραχώρησή τους στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων και έχω ζήσει όλο το μεγαλείο της γραφειοκρατίας μας.

Σήμερα αισθάνομαι ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ και το ίδιο και οι συνεργάτες μου που πίστεψαν σε αυτόν το στόχο. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ !!!

Μπροστά μας έχουμε ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ, αυτόν της ΔΙΑΣΩΣΗΣ, της ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ και της ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ των Κήπων. Ο αγώνας αυτός χρειάζεται ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑ και ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ. 

Αυτό που ανέφερα χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο το πιστεύω ακράδαντα, όσο κι αν ακούγεται αντιφατικό,  είναι πως: “” Το ΜΕΛΛΟΝ των  Κήπων  ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΛΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, για να βρούμε την αφετηρία τους και να τους επαναφέρουμε στην αρχική τους λάμψη.”” 

ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!

Σχετικά