Μαζική η απεργιακή συγκέντρωση στη Λιβαδειά-Φωτογραφίες

Με απεργιακή συγκέντρωση, που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας, εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, έμποροι και συνταξιούχοι απαίτησαν μέτρα οικονομικής ενίσχυσης ενάντια στο κύμα ακρίβειας που πλήττει τα εισοδήματα τους.

Εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, προέβαλαν τα αιτήματα τους ζητώντας:

-αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους,

-κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και «της εισφοράς αλληλεγγύης,

-ξεπάγωμα της διετίας 2016-17,

-αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ,

-επαναφορά 13ου-14ου μισθού,

-αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας,

-στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση,

-προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο και να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Σε χαιρετισμούς τους οι εκπρόσωποι σωματείων και συνδικάτων αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στέλνοντας παράλληλα μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και κάθε πολέμου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, που αντιδρά στις αλλαγές, που προωθεί η κυβέρνηση, στον τομέα της δικαιοσύνης.

Μετά τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία ακολούθησε πορεία ενώ στη συνέχεια διαδηλωτές, με λεωφορείο, πήγαν στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκεί συγκέντρωση και να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους της επιχείρησης, η οποία απειλείται με λουκέτο.

Σχετικά