ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΧΥΤΕΑ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

Τ. Ο. ΘΗΒΑΣ – ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ 

ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ 

ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΧΥΤΕΑ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

Με βάση δημοσιεύματα, 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν ερώτηση στη Βουλή με θέμα «τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης στα Οινόφυτα», ζητώντας από την κυβέρνηση της ΝΔ να επισπεύσει τις ενέργειές της.

Στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται συνεπής με τη δρομολόγηση του συγκεκριμένου πλαισίου έργων, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, την οποία ψήφισε ως κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τον τότε Περιφερειάρχη Στερεάς Κ. Μπακογιάννη, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας.

Ωστόσο, αν και τα έργα γίνονται στο όνομα της «εξυγίανσης», στην πράξη μια τεράστια περιοχή 11.000 στρεμμάτων θα χωροθετηθεί στα μέτρα των βιομηχάνων, οι οποίοι θα έχουν και τον έλεγχό της. Ούτε το 1% του προϋπολογισμού δεν προβλέπεται να κατευθυνθεί για την αποκατάσταση της ρύπανσης, την προστασία της δημόσιας υγείας ή τη δημιουργία ελεγκτικών μηχανισμών. Εν ολίγοις, οι βιομήχανοι θα επιδοτηθούν για να ελέγχουν τον εαυτό τους (και) ως προς το εάν ρυπαίνουν.

Η κορυφή του παγόβουνου δεν είναι άλλη από το «Χώρο Υγειονομικής Ταφής Επικινδύνων Βιομηχανικών Αποβλήτων», ένα χώρο στα δύο χιλιόμετρα από τον οικισμό του Σχηματαρίου, όπου προβλέπεται η ταφή κυριολεκτικά κάθε είδους επικινδύνων βιομηχανικών αποβλήτων, δηλαδή μια σύγχρονη υγειονομική βόμβα.

Από την άποψη αυτή, πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ με το ένα χέρι να «αντιδρά» λεκτικά στο ΧΥΤΕΑ και με το άλλο να ζητάει με τον πιο επίσημο τρόπο από την κυβέρνηση της ΝΔ την επίσπευση των έργων.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον ελπιδοφόρο αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι κι εργαζόμενοι της περιοχής για να μην προχωρήσει η υλοποίηση του ΧΥΤΕΑ, συνολικά για να ληφθούν μέτρα για την απορρύπανση της περιοχής των Οινοφύτων και την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Σχετικά