Η Δ.Ε. Δηλεσίου αποκτά βιολογικό καθαρισμό-Σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης του μεγάλου έργου

Ένα έργο προϋπολογισμού 37.291.249,99€, που αλλάζει ταχύτητα στην ανάπτυξη του Δήμου και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής στους οικισμούς Πλάκα Δήλεσι και Δήλεσι, άρχισε να υλοποιείτε σήμερα με την υπογραφή στο γραφείο του Δημάρχου Τανάγρας Βασίλη Περγάλια της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχη εταιρεία.

Αφορά το έργο «Κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς Πλάκα Δήλεσι και Δήλεσι» και ταυτόχρονα την «επέκταση / αναβάθμιση ΒΙΟ.ΚΑ Σχηματαρίου / Οινοφύτων Δήμου Τανάγρας».

Το μεγάλο έργο αυτό περιλαμβάνει:

  1. την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Δήλεσι και Πλάκα Δήλεσι και των δικτύων μεταφοράς των λυμάτων στον ΒΙΟ.ΚΑ. Σχηματαρίου – Οινοφύτων, του οποίου παράλληλα προβλέπεται η επέκταση προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δύο -παραπάνω αναφερόμενοι- αναπτυσσόμενοι παραλιακοί οικισμοί του Δήμου Τανάγρας.
  2. την Επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού (ΒΙΟ.ΚΑ.) Σχηματαρίου – Οινοφύτων.

Τα έργα κατασκευής δικτύων και μεταφοράς προς τον υφιστάμενο ΒΙΟ.ΚΑ., θα είναι συνολικού μήκους 150 χιλιομέτρων και θα παραδοθούν – σύμφωνα με τη σύμβαση – σε πλήρη λειτουργία σε 24 μήνες από σήμερα που υπογράφτηκε η σύμβαση.

Ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, δηλώνει ότι:

Τιμώντας την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι συνδημότες μου και υλοποιώντας τα οράματα της δημοτικής αρχής για το Δήμο μας, σήμερα με μεγάλη χαρά υπογράψαμε με την ανάδοχη εταιρεία ένα έργο ζωτικής σημασίας που αφορά την περιοχή Πλάκα Δήλεσι και Δήλεσι ως συνέχεια των έργων αναβάθμισης που υλοποιούμε σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Η προσπάθειά μας δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και αναβαθμίζουν τον τόπο μας.

Σχετικά