Προσοχή σε e-mail απάτη με δήθεν αποστολέα την Αστυνομία – Μην το ανοίξετε και διαγράψτε το

Τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες κρούει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., καθώς τις τελευταίες ημέρες φτάνει σε e-mails ένα μήνυμα με δήθεν αποστολέα την Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για e-mail που στέλνεται ομαδικώς από απατεώνες και στόχο την απόκτηση πρόσβασης στα αρχεία των πολιτών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα καταφανώς πλαστό αρχείο, με δήθεν αποστολέα τη «Γενική Διεύθυνση Ελληνικής Αστυνομίας» (σ.σ. δεν υπάρχει τέτοιος κλάδος στο Σώμα) και υπογραφή του πρώην Αρχηγού, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ο οποίος είναι πλέον γενικός γραμματέας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η… μετάφραση δε στα ελληνικά είναι τόσο κακή, καθώς μεταξύ άλλων οι απατεώνες ζητούν από τους πολίτες: «να ακούσετε τον εαυτό σας μέσω e-mail» ή «περιμένω τη δοκιμή σας για άνοιγμα από σας (λεπτά)».


Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοινώνεται ότι το παρακάτω κείμενο – μήνυμα, που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Σχετικά