Κλέαρχος Μαρουσάκης για Πάσχα: Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα

Με ήπιο καιρό θα κυλήσει το 24ωρο που ανοίγεται μπροστά μας με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και εξασθένηση των βοριάδων. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, «οι βοριάδες σήμερα εξασθενούν και θα περιοριστούν μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου και θα διατηρηθούν στα 6 με 7 μποφόρ».

«Μπορεί η μέρα να ξεκίνησε με αρκετό κρύο τις πρωινές ώρες, όσο όμως θα προχωράει προς το μεσημέρι θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και εξασθένηση των ανέμων με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας έως και τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της επικράτειας», τονίζει

Στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας τους 21 βαθμούς Κελσίου τις μεσημβρινές ώρες, ενώ στη Θεσσαλονίκη, παρότι η μέρα ξεκίνησε με αρκετό κρύο, όσο προχωράει η ώρα, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 20 βαθμούς Κελσίου».

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει πολύ καλές καιρικές συνθήκες το επόμενο τριήμερο με άνοδο της θερμοκρασίας κοντά στους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στα νότια και κεντρικά τμήματα της χώρας.
Ο καιρός τη Μ. Εβδομάδα

«Μια μικρή διαταραχή που θα φέρει βροχοπτώσεις, θα απασχολήσει τη χώρα μας το Σαββατοκύριακο, αλλά και μια ψυχρή αέρια μάζα από τα Βαλκάνια θα δημιουργήσει άστατο καιρό στις αρχές της Μ. Εβδομάδας με μικρή πτώση της θερμοκρασίας», είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό της Μ. Εβδομάδας.

Ωστόσο, τόνισε πως όσο κατευθυνόμαστε προς το Πάσχα, ο καιρός θα αλλάζει και θα βελτιώνεται με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει.

Σχετικά