Λασποβροχές το Σαββατοκύριακο και… χειμώνας στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας! Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Μετά τις λιακάδες που είχαμε τις τελευταίες ημέρες, ο καιρός, όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει.

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία, το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει και πάλι η αφρικανική σκόνη, με το σκηνικό του καιρού τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας να είναι… χειμωνιάτικο! Ωστόσο, ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας θα έχει «δύο πρόσωπα», καθώς από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά, φαίνεται ότι θα κάνουμε ένα ανοιξιάτικο Πάσχα.

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι «περιμένουμε σταδιακή επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο του Λαζάρου με συννεφιές από τα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα.

Την Κυριακή των Βαΐων περιμένουμε εκτεταμένη κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες στις κεντρικές και βόρειες περιοχές και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας από τα 800 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί νοτιάδες ανατολικοί και νοτιοανατολικοί στα νότια που θα φτάσουν στην θάλασσα των Κυθήρων τα 7-8 μποφόρ».

Όσον αφορά στη θερμοκρασία, ο κ. Αρνιακός επισημαίνει ότι «μετά τους 23-24 βαθμούς Κελσίου, ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί. Την Κυριακή των Βαΐων θα “πέσουμε” στους 20-21°C, ενώ την Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη οι ισχυροί βοριάδες θα ρίξουν τον υδράργυρο 6 με 8 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις υψηλές θερμοκρασίες που είχαμε τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, συνολικά στη χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 με 12°C, ενώ στις κεντρικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 15°C».

Μάλιστα ο κ. Αρνιακός , αναφέρει ότι «η κακοκαιρία περιμένουμε να συνεχιστεί στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας με βροχές στα πεδινά και χιονόνερο και χιόνια στα βουνά κυρίως πάνω από τα 800μ υψόμετρο».
Η αφρικανική σκόνη… επιστρέφει το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, την έντονη επανεμφάνισή της θα κάνει σε όλη την χώρα η αφρικανική σκόνη ιδιαίτερα το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. «Το Σαββατοκύριακο περιμένουμε μαζί με τους νότιους, νοτιοανατολικούς ανέμους ισχυρή μεταφορά αφρικανικής σκόνης που θα θολώσει την ατμόσφαιρα και οι βροχές θα είναι λασποβροχές».

Αναφέρθηκε και στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Αττική. «Περιμένουμε το Σάββατο του Λαζάρου λίγες σποραδικές βροχές τοπικού χαρακτήρα, την Κυριακή των Βαΐων περισσότερες βροχές και την Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη λιγότερες βροχές αλλά κρύο και βοριάδες 7-8 μποφόρ».
Βελτιώνεται ο καιρός από την Μεγάλη Τετάρτη

«Από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά περιμένουμε σταδιακή βελτίωση του καιρού με την θερμοκρασία να ανεβαίνει. Ωστόσο κάποιες τοπικές βροχές και μπόρες κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές, το μεσημέρι και απόγευμα, θα είναι υπαρκτές. Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη περισσότερο αλλά κάποιες βροχές θα σημειωθούν τουλάχιστον στα βουνά. Βέβαια απέχουμε 10 ημέρες από το τριήμερο Μεγάλο Σάββατο, Μεγάλη Κυριακή, Δευτέρα του Πάσχα, γι’αυτόν τον λόγο τις ερχόμενες μέρες θα έχουμε νεότερα στοιχεία με περισσότερες λεπτομέρειες» σημείωσε.

Σχετικά