Μητσοτάκης: Στα 713 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Μαΐου

Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ το μήνα, και συγκεκριμένα στα 713 ευρώ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές ανακοινώσεις επρόκειτο να γίνουν κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 19 Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να ανακοινώσει πριν το Πάσχα την απόφασή της, προκειμένου οι γαλάζιοι βουλευτές που θα βρεθούν στις περιφέρειές τους να έχουν ένα ακόμα επιχείρημα στη φαρέτρα τους για να αντιμετωπίσουν την εντεινόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια στους λογαριασμούς του ρεύματος και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε νωρίς το μεσημέρι με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία, αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις της ΓΣΕΕ που ζητούσε επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και των εργοδοτών που επέμεναν σε αύξηση της τάξεως του 2% – 4%, κατέληξε στη δική της πρόταση.

H αύξηση θα ισχύει από την 1η ΜαΪου και θα αφορά περίπου 600.000 εργαζόμενους.

Σχετικά