Πολιτικός σεισμός στα κατεχόμενα: Υπό παραίτηση η «κυβέρνηση» – Επιστολή στον Τατάρ

Σε παραίτηση του ιδίου και της «κυβέρνησής» του φέρεται να οδηγεί την αντιπαράθεσή του με τον «υπουργό δημοσιονομικών», Σουνάτ Ατούν, ο «πρωθυπουργός», Φαΐζ Σουτζούογλου, στα κατεχόμενα.

Ο κ. Σουτζούογλου αργά προχθές Δευτέρα το απόγευμα μαζί με τους εταίρους του, Ερχάν Αρικλί και Φικρί Ατάογλου παρέδωσαν στον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ την επιστολή παραίτησης της «κυβέρνησης», σύμφωνα με τα πλείστα τουρκοκυπριακά ηλεκτρονικά ΜΜΕ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Reuters).
Να «αξιολογήσει το θέμα»

«Ή αυτός ή εγώ» φέρεται να είπε ο κ. Σουτζούογλου στον Ερσίν Τατάρ, στον οποίο νωρίτερα είχε παραδώσει επιστολή, ζητώντας του να παύσει τον Σουνάτ Ατούν, αλλά ο κ. Τατάρ δεν το έπραξε και ζήτησε να «αξιολογήσει το θέμα».

Η αντιπαράθεση – κρίση μεταξύ των Σουτζούογλου και Ατούν σοβεί εδώ και μέρες λόγω των όσων επικρατούν στην «αρχή ηλεκτρισμού».

Ο «πρωθυπουργός» ανακοίνωσε μειώσεις στην τιμή του ρεύματος προ ημερών και συμφωνία με αποδοχή των αιτημάτων της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή», El Sen.
Εναπόκειται στον Τατάρ

Και με τα δύο ο Ατούν διαφώνησε δημοσίως. Φέρεται δε να μην αποδέχθηκε χθες τις παραινέσεις να παραιτηθεί για να τελειώσει η κρίση στην «κυβέρνηση».

Τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η απόφαση πλέον εναπόκειται στον Ερσίν Τατάρ για το μέλλον της «κυβέρνησης».

Πηγή: philenews.com

Σχετικά