Ολυμπιακός: Πέθανε ο Κώστας Καραπατής

Φτωχότερο είναι πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο Κώστας Καραπατής, ο οποίος θεωρούνταν ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της εποχής του.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1929 στη Θεσσαλονίκη και έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου στον Ατρόμητο Καμάρας, τοπική ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Λίγα χρόνια αργότερα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ηρακλή, στον οποίο παρέμεινε μέχρι το 1951.

Επόμενος σταθμός στην σπουδαία καριέρα του ήταν ο Ολυμπιακός, στον οποίο αγωνίστηκε μέχρι το 1957, μετρώντας στα έξι χρόνια παραμονής του στην ομάδα του Πειραιά πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα.

Μετά την αποχώρησή του από τους «ερυθρόλευκους» επέστρεψε στον Ηρακλή, στον οποίο έπαιξε τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε καταγράψει μία συμμετοχή με την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, ενώ είχε καθίσει και στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επίσης για ένα παιχνίδι.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Απριλίου και ώρα 11.30 πμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Ρηγίλλης στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού:

«Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιώς αποτίει φόρο τιμής και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θρυλικού Κώστα Καραπατή, του μεγάλου διεθνούς τερματοφύλακα της ομάδας-θρύλος της δεκαετίας του 1950 με την οποία κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα, ενώ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Σημαντική ήταν επίσης η προπονητική σταδιοδρομία του που εκτός των πολλών ομάδων που εργάσθηκε με επιτυχία ήταν και προπονητής της εθνικής ομάδας.

Ο Σύνδεσμός μας θα παραστεί και θα καταθέσει στεφάνι στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Απριλίου και ώρα 11.30 πμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Ρηγίλλης στην Αθήνα.

Τιμή και δόξα στην θρυλική μορφή του Κώστα Καραπατή».

Σχετικά