Γιάννης Σκαφτούρος: Σε πανικό οι εκτελεστές του – Έκλεψαν αγροτικό για να διαφύγουν και… κόλλησαν στη λάσπη

Η μηχανή που εγκατέλειψαν οι εκτελεστές, το αγροτικό που επιχείρησαν να αρπάξουν αλλά κατέληξε στο χαντάκι και το υλικό από κάμερες και οι μαρτυρίες αυτοπτών

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου τη Δευτέρα του Πάσχα, στην αυλή του σπιτιού του στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Όπως μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση από τη Βοιωτία, ο ρεπόρτερ του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης, οι δράστες την ώρα της φυγής τους έκαναν ένα σημαντικό λάθος το, οποίο ενδέχεται να βοηθήσει ιδιαίτερα τις αστυνομικές Αρχές στον εντοπισμό τους.

Συγκεκριμένα οι δύο δράστες, που φέρεται πως ήταν αυτοί που εισήλθαν στην αυλή του θύματος και πυροβόλησαν, εγκατέλειψαν το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν, πιθανότατα λόγω μηχανικής βλάβης.

Στη συνέχεια οι δράστες αφού ακινητοποίησαν έναν διερχόμενο οδηγό, προσπάθησαν να φύγουν με ένα αγροτικό όχημα. Οι δολοφόνοι προσπάθησαν να το αρπάξουν, χτυπώντας τον οδηγό του την κάνη ενός καλάσνικοφ.

«Αυτός έφευγε από τα Σκούρτα, είδε μια μηχανή, κατέβηκε για να βοηθήσει, τον χτύπησαν και του είπαν δώσε μας το αυτοκίνητο» ανέφερε μάρτυρας.

Πάνω στον πανικό τους, έκαναν όπισθεν με το όχημα, το οποίο «κόλλησε» στις λάσπες που υπήρχαν δίπλα από τον κεντρικό δρόμο, έτσι αναγκάστηκαν να το παρατήσουν κι αυτό και να διαφύγουν πεζοί στα γύρω βουνά.

Η Αστυνομία της Βοιωτίας «σήκωσε» ελικόπτερο αλλά και drones για τον εντοπισμό τους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί. Οι έρευνες συνεχίζονται…

Γιατί έδωσε ρεπό στους σωματοφύλακές του, παρά το γεγονός ότι φοβόταν

Όλα αυτά, τη στιγμή που οι αστυνομικοί επιχειρούν να συνθέσουν το παζλ της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου, συνδυάζοντας κομμάτια από το παρελθόν του και τυχόν «ανοιχτούς λογαριασμούς» στον σκοτεινό κόσμο της Greek Mafia.

Οι πληρωμένοι εκτελεστές φαίνεται πως είχαν την απόλυτη πληροφόρηση. Ο «θείος Τζο» όπως ήταν γνωστός στα κυκλώματα της νύχτας, κυκλοφορούσε πάντα στις «σκιές», υπό απόλυτη προστασία, σε θωρακισμένο όχημα, υπό το άγρυπνο βλέμμα ενόπλων. Εκτός από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα.

Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν, ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δώσει ρεπό στους σωματοφύλακές του, ως τις 4 το απόγευμα. Παρ’ ότι φοβόταν για τη ζωή του, δεν περίμενε ποτέ ότι οι δολοφόνοι θα εκτελούσαν το συμβόλαιο θανάτου με το όνομά του, στο εξοχικό του σπίτι στα Σκούρτα της Βοιωτίας.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος χόρευε ζεϊμπέκικο στο ίδιο σημείο όπου λίγες ώρες μετά έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των εκτελεστών του. Οι δολοφόνοι τον γάζωσαν, πυροβολώντας με καλάσνικοφ αδιακρίτως, χωρίς να υπολογίσουν τυχόν… παράπλευρες απώλειες.

Ο τραυματισμός της κόρης του Σκαφτούρου και ενός ακόμα συγγενή το αποδεικνύει. Ο στόχος ήταν ένας και έπρεπε να πεθάνει.

«Άλλος ένας νεκρός του συνδικάτου του εγκλήματος, μία ακόμα εκτέλεση από τις πολλές που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια» ανέφερε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας.

Η εκτέλεση του «συμβολαίου»

Μια γυναίκα συγγενής και γειτόνισσα του Γιάννη Σκαφτούρου, περιγράφει αποκλειστικά στην κάμερα του MEGA τα όσα άκουσαν χθες το μεσημέρι. «Έχουμε στενοχωρηθεί, ακούσαμε πυροβολισμούς πολλούς κι ύστερα κλάματα» τόνισε.

Οι επαγγελματίες δολοφόνοι ήταν τέσσερις και έφτασαν στο χωράφι δίπλα από εκείνο του Σκαφτούρου με δύο μηχανές. Έβγαλαν τα καλάσνικοφ και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πλησίασαν το θύμα τους σε απόσταση αναπνοής και άρχισαν να τον πυροβολούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 55χρονος πριν πέσει νεκρός, πρόλαβε να ανταποδώσει τα πυρά… Το ίδιο κι ένας συγγενής του, που τράβηξε όπλο και φαίνεται πως επιχείρησε να τους κυνηγήσει, χωρίς αποτέλεσμα.

Ένα δεύτερο σενάριο θέλει τους δράστες να πλησίασαν από την κάτω πλευρά και να ανέβηκαν έναν φράχτη πριν πυροβολήσουν.

Έψαχναν όχημα να διαφύγουν

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση. Σήκωσαν μάλιστα και ελικόπτερο, προκειμένου να έχουν εικόνα από αέρος στις γύρω ορεινές περιοχές. Λίγη ώρα αργότερα, βρέθηκε μέσα σ’ ένα χωράφι, πεταμένη η μία από τις δύο μηχανές των δραστών.

«Ακριβό συμβόλαιο θανάτου»

Οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους. «Έχουμε τη μηχανή, το αγροτικό, ψάχνουμε τις κάμερες από την Αθήνα ως εδώ και πίσω και έχουμε και άλλα στοιχεία για να οδηγηθούμε στους δράστες» πρόσθεσε ο κ. Μπαλάσκας.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η εκτέλεση Σκαφτούρου ήταν ένα ακριβό συμβόλαιο θανάτου, πολύ καλά σχεδιασμένο, ίσως από δράστες που πολλές φορές έρχονται από το εξωτερικό και φεύγουν από τη χώρα πριν καν φτάσει η αστυνομία στο σημείο του εγκλήματος.

in.gr

Σχετικά