Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων κέρδισε το στοίχημα της ασφάλειας διέλευσης του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου από την Αλίαρτο

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ!!!!

Με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ πέρασε από την Αλίαρτο ο Διεθνής Ποδηλατικός γύρος, την Πέμπτη 28/4/2022. Παγκόσμιας αξίας αθλητές διέσχισαν την πόλη μας.

Για τη Δημοτική Αρχή και για όλους όσους ασχοληθήκαμε με την συγκεκριμένη διοργάνωση, το πρώτο μέλημα ήταν η ΑΣΦΑΛΗΣ διέλευση όλων από την Αλίαρτο.

Το μεγάλο μας ΣΤΟΙΧΗΜΑ,το οποίο δεν είχε περιθώρια λάθους, ήταν η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ της Λ.Αθηνών, από την οποία πέρασαν οι ποδηλάτες, με δεδομένο πως, εκτός από Παλαιά Εθνική Οδός, αποτελεί ταυτόχρονα και τον κεντρικό δρόμο της Αλιάρτου, με δεκάδες επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται κατά μήκος της, με πάνω από σαράντα (40) κάθετες διασταυρώσεις και ανοίγματα στη διαχωριστική  νησίδα, σε μήκος περίπου δύο (2) χιλιομέτρων και δεκάδες σταθμευμένα οχήματα.

Το σχέδιο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ του ρεύματος προς Λιβαδειά, ξεκίνησε με συσκέψεις  με την ΕΛ.ΑΣ.,στις οποίες συμμετείχε όλη η διοίκηση του Νομού και συνεχίστηκε με αντίστοιχες, δικές μας, συσκέψεις στο Δήμο.

Η ΤΡΟΧΑΙΑ κράτησε τον έλεγχο τεσσάρων (4) κεντρικών διασταυρώσεων.Το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του Δήμου, με άτομα και οχήματα ανέλαβε τη φύλαξη εννέα (9) διασταυρώσεων και ταυτόχρονα

ενεργοποιήσαμε τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ , οι οποίοι ανέλαβαν τη φύλαξη έξι (6) διασταυρώσεων, διαθέτοντας άτομα και αντίστοιχα οχήματα . 

Παράλληλα  ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ του Δήμου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Λουκά Κοκοράκη, ανέλαβε το ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ όλων των διαχωριστικών ανοιγμάτων της νησίδας, ενώ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Ταξιάρχη Θεοδωρογιάννη, είχε την ευθύνη παρακολούθησης της ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ στάθμευσης. 

Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ της κατάστασης και η διαρκής επαφή με την τροχαία και τους διοργανωτές ήταν ευθύνη του Δημάρχου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον Αστυνομικό Διευθυντή του Ν.Βοιωτίας κο ΜΠΑΚΟΥΜΗ ΗΛΙΑ,τον Διοικητή της Τροχαίας κο ΜΑΛΕΡΔΟ ΝΙΚΟ για την άψογη και συνεχή συνεργασία. Στα πρόσωπά τους ευχαριστώ όλους τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

ΟΦΕΙΛΩ να επισημάνω την ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ όλων των ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ της Λ.Αθηνών και να τους ευχαριστήσω για την κατανόηση που έδειξαν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ της ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ για την άμεση ανταπόκριση και την επαγγελματική τους συμπεριφορά.

Τέλος ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ και ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ του Δήμου Αλιάρτου -Θεσπιέων για την κοπιαστική και υπεύθυνη εργασία τους.

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ  για αυτό το πολύ δύσκολο εγχείρημα  που ΕΛΑΒΑ από τους διοργανωτές, μαζί με τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ, τα αφιερώνω σε όλους αυτούς και σε όλους τους Δημότες μας.

(Σ.Σ.  Κάποιες από τις παρακάτω φωτογραφίες τις “δανείστηκα” από δημοσιεύσεις πολιτών.Τους ευχαριστώ).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Σχετικά