Ληστεία στη δισκογραφική του Κασιδόκωστα

Μια θρασύτατη και καλά οργανωμένη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο «εργοστάσιο» των αλλεπάλληλων μουσικών επιτυχιών -έκλεισε πριν από λίγες ημέρες δέκα χρόνια λειτουργίας- του επιχειρηματία Πάρι Κασιδόκωστα, που στεγάζεται σε πολυώροφο κτήριο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στην περιοχή της Βούλας.

Δύο δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά εισέβαλαν στο κτήριο περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα από ανασφάλιστο παράθυρο του ισογείου. Εκείνη την ώρα, για κακή τους τύχη, στον -1 όροφο όπου βρίσκεται το στούντιο εργαζόταν ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μάριος Ψιμόπουλος.

Ο Μάριος Ψιμόπουλος, μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τους τραγουδιστές Κωνσταντίνο Αργυρό, Ελένη Φουρέιρα, Νίνο, Γιάννη Πλούταρχο, Χρύσπα, Βαλάντη, Γιώργο Γιαννιά, Τριαντάφυλλο, Χρήστο Μενιδιάτη και Ζοζεφίν. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του καταμετρά πολλές επιτυχίες. Η πιο πρόσφατη επιτυχία του είναι το «Δυνατά Tα Tα Tα» του Στέφανου Πιτσίνιαγκα σε στίχους της Εύης Δρούτσα.

Ο μουσικοσυνθέτης, όπως αναφέρουν πηγές της «Ζούγκλας», φορούσε ακουστικά και δεν αντιλήφθηκε την παρουσία τους. Εκείνοι όμως φαίνεται πως σάστισαν που τον βρήκαν στο εσωτερικό του κτηρίου. Για να μην τους χαλάσει τα σχέδια, τον απείλησαν με ένα κατσαβίδι και στη συνέχεια τον χτύπησαν και τον έδεσαν σε μια καρέκλα.

Αμέσως μετά άρχισαν να ερευνούν εξονυχιστικά τον χώρο και σύντομα βρέθηκαν μπροστά σε τρία χρηματοκιβώτια. Τα διέρρηξαν, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν αφαίρεσαν οτιδήποτε από το εσωτερικό τους. Φεύγοντας πήραν ένα τέταρτο χρηματοκιβώτιο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, στελέχη της οποίας μετέβησαν στο σημείο, όπου πραγματοποιούν έρευνα για τη συλλογή στοιχείων, όπως για παράδειγμα αποτυπώματα και υλικό από το κλειστό κύκλωμα του κτηρίου. Μια δεύτερη ομάδα αστυνομικών «χτενίζει» την ευρύτερη περιοχή για την εύρεση τυχόν βιντεοληπτικού υλικού, το οποίο θα τους οδηγήσει στις κινήσεις των δραστών και εν τέλει στον εντοπισμό και στη σύλληψή τους.

Σχετικά