Καιρός : Άστατος και σήμερα – Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

 Βροχές και το Σαββατοκύριακο – Σταδιακή βελτίωση από τη Δευτέρα

Σε ισχύ παραμένει από την αρχή της εβδομάδας το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ. Η κακοκαιρία με τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες θα

συνεχιστεί και σήμερα κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ αύριο ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια.

Το Σάββατο οι νοτιάδες θα γυρίσουν σε ισχυρούς βοριάδες σε όλα τα πελάγη και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Αιγαίου και από Δευτέρα θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Ο καιρός σήμερα

Aναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν έως το πρωί κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Μακεδονία, στα ανατολικά τμήματα Θεσσαλίας, Στερεάς και Πελοποννήσου, στο Βόρειο Αιγαίο και Ιόνιο, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στο Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 16 έως 29, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο από 18 έως 34, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 17 έως 29, στην Δυτική Πελοπόννησο από 16 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 18 έως 30, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 18 έως 29 και στην Κρήτη από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και από το πρωί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και το βόρειο Ιόνιο. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στη Θεσσαλία.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-06-2022
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες και το βράδυ στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ που από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-06-2022
Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-06-2022
Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά ενώ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-06-2022 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-06-2022
Σταδιακή βελτίωση του καιρού από τη Δευτέρα με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Σχετικά