Φωτιά στην Εύβοια: Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για διάσπαρτες εστίες

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στην περιοχή Γάια της κεντρικής Εύβοιας, που ξύπνησε μνήμες από την περσινή μεγάλη καταστροφή. Μετά από τις ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστών δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, ωστόσο σε επιφυλακή βρίσκονται επίγειες και εναέριες δυνάμεις καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες που καπνίζουν, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, όπως μεταδίδει από το χωριό Κρεμαστός η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Μαρία Σταθοπούλου. Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

“Έχουν μείνει κάποιες μικρές και διάσπαρτες εστίες που οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις που βρίσκονται εδώ προσπαθούν να περιορίσουν” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου Κώστας Δημάς, καθώς όπως υποστηρίζει είμαστε σε πολύ καλή θέση και ο μόνος προβληματισμός μας είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και πάλι στην περιοχή”. Μάλιστα υπογραμμίζει πως “από χθες το βράδυ είχε «κυκλωθεί» το μέτωπο και ουσιαστικά λαμβάνονταν μέτρα για να μην επεκταθεί η φωτιά”.

Παράλληλα, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ με εντολή του αρχηγού του ΠΣ, Αλέξιου Ράπανου έχει μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Κυριακή 19/6:
Yψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε: Αττική, Κύθηρα, Κεντρική και Νότια Εύβοια, Αργολίδα, Βοιωτία, Κόρινθο, Λακωνία, Κρήτη, νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα.

Το χρονικό

Η πυρκαγιά ξέσπασε περί τις 14:00 χθες Σάββατο σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην περιοχή Γάια και Κρεμαστό Ευβοίας και λίγο πριν από τις 19:00 στάλθηκε μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Κρεμαστός και να κατευθυνθούν προς το Τραχήλι. Πάντως, από το βράδυ δεν απειλούσε κατοικημένη περιοχή, ανέφεραν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά έφτασε σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το χωριό, αλλά ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την οποιαδήποτε εξέλιξη και δεν κινδύνευσαν σπίτια ενώ από τα μεσάνυχτα οι πυροσβέστες έχουν ελέγξει την περίμετρο της φωτιάς και μέχρι τώρα προσπαθούν να σβήσουν διάσπαρτες μικροεστίες αφού πλέον δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά