Χαλκίδα: Έφαγε 18 μήνες φυλακή για τον θάνατο κουταβιού

Ένοχος βρέθηκε μετά την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και δικαστή ένας άνδρας για τον θάνατο ενός κουταβιού στην Χαλκίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ του eviathema.gr, εκδικάστηκε το πρωί της Τρίτης 28 Ιουνίου, μια υπόθεση που αφορούσε περιστατικό παραμέλησης δύο κουταβιών στην Χαλκίδα το 2017.

Στην δίκη δεν παρευρέθηκε ο κατηγορούμενος ενώ το παρών έδωσε ένας μάρτυρας κατηγορίας, ο οποίος περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την απάνθρωπη αντιμετώπιση που είχε ο πρώτος στα δύο ζωντανά.

Συγκεκριμένα ο εν λόγω ο οποίος διατηρεί οικόπεδο στην περιοχή της Δροσιάς, είχε παρατήσει μέσα για αρκετό καιρό δύο μικρά κουταβάκια, τα οποία είχε ταΐσει μόνο μια φορά και έπειτα εξαφανίστηκε ενώ δεν απαντούσε και στις κλήσεις των γειτόνων οι οποίοι τον καλούσαν με σκοπό να τους εφιστήσουν την προσοχή ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση τα δύο σκυλάκια θα πεθάνουν.

Συχνά πυκνά τα ταΐζαν και τους έβαζαν νερό από το συρματόπλεγμα που υπήρχε, ώσπου κάποια στιγμή κάλεσαν την αστυνομία ώστε να ανοίξει την είσοδο του οικοπέδου.

Το ένα κουτάβι εντοπίστηκε νεκρό ενώ το δεύτερο βρέθηκε σε άθλια κατάσταση, το οποίο και περίθαλψε κτηνίατρος ενώ λίγο καιρό μετά δόθηκε για υιοθεσία.

Για το γεγονός κατατέθηκε μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη.

Εισαγγελέας και δικαστής ακούγοντας την θλιβερή ιστορία, βρήκαν ένοχο τον κατηγορούμενο, καταδικάζοντας τον σε 18 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή καθώς και 3.600 ευρώ πρόστιμο.

Σχετικά