Η νότια Καρυστία και τα προβλήματά της…

        Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28-06-22, στην όμορφη Κάρυστο, η τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού μας συμβουλίου.

Η πολύ μεγάλη συμμετοχή των φορέων της ευρύτερης περιοχής και οι μεστές παρεμβάσεις των εκπροσώπων τους, έδωσαν το υλικό και τα ερεθίσματα, για μια από τις πιο ουσιαστικές συνεδριάσεις του τελευταίου διαστήματος!

        Το κακό οδικό δίκτυο, η συγκοινωνιακή απομόνωση, , η έλλειψη του Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ, η επέλαση των ανεμογεννητριών, η εγκατάλειψη του πρωτογενή τομέα, η λειψή τουριστική προβολή της περιοχής, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, που ταλανίζει χρόνια τους κατοίκους της περιοχής, ήταν μερικά από τα πιο σημαντικά ζητήματα, που ανέδειξαν με τις τοποθετήσεις τους, οι πολίτες της Ν. Καρυστίας.

Ελπίδα και ευχή, όλος αυτός ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε, να οδηγήσει σε άμεσες απαντήσεις και ουσιαστικές λύσεις.

        Σε σχέση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον παραλιακό δρόμο Στόμιο- Πλατάνα, επιμείναμε να αναζητηθεί τρόπος στήριξης των επαγγελματιών της περιοχής, ως αντιστάθμισμα της όποιας οικονομικής ζημιάς, λόγω των εργασιών και του “αποκλεισμού” τους.

        Στα υπόλοιπά θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση, σημειώσαμε τα τεράστια προβλήματα, που δημιουργεί η μη χρηματοδότηση των έργων, με αποτέλεσμα σε πολλά από αυτά είτε τη διακοπή εργασιών είτε  τη διάλυση των εργολαβιών, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

        Εμείς, ασκώντας το θεσμικό μας ρόλο, θα υπενθυμίζουμε τις υποχρεώσεις της περιφέρειας και της πολιτείας έναντι αυτών των ανθρώπων, που ζητούν την αυτονόητη στήριξη και βοήθεια.

Σχετικά