8η Συνάντηση Χορωδιών Δαύλειας

Ο Συλλογος «Χορωδία Δαύλειας» διοργανώνει την 8η Συνάντηση Χορωδιών Δαύλειας, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, στις 19:30, στην πλατεία της Δαύλειας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Λεβαδέων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.

Καλλιτεχνικός διευθυντής της Χορωδιακής συνάντησης είναι ο μαέστρος των Χορωδιών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Δαύλειας, Δημήτρης Καρούζος.

Η Χορωδία Δαυλείας, αποτελεί δράση και έκφραση κάθε Δαυλειώτη και Δαυλειώτισσας, που θέλει και μπορεί να ενταχθεί και να γίνει μέλος της Χορωδίας, ανεξάρτητα από το φύλο και ηλικία και θέλει να εκφραστεί μέσα από αυτήν. Η Χορωδία Δαυλείας έχει βάλει ως στόχο να υπηρετήσει τη χορωδιακή μουσική με σεβασμό στην μουσική παράδοση και την αυθεντική μουσική, σε μεγάλο μέρος της διαδρομής της.

Τραγουδάει τοπικά παραδοσιακά τραγούδια, πανελλήνια παραδοσιακά τραγούδια , έντεχνα και ρεμπέτικα. Η Χορωδία συνοδεύεται από ορχήστρα παραδοσιακών και άλλων οργάνων, την οποία αποτελούν γνωστοί σολίστ. Οι πρόβες της Χορωδίας γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο της Δαυλειας (Μετόχι) κάθε Σάββατο και ώρα 19:00 – 21:00. Την ευθύνη Διδασκαλίας και Διεύθυνσης της Χορωδίας της Δαύλειας έχει ο Δημήτρης Καρούζος, Δικηγόρος Αθηνών – Καθηγητής Μουσικής.

Ο μαέστρος έχει κάνει ολοκληρωμένες μουσικές σπουδές στην Αρμονία, Αντίστιξη, Πιάνο και Κιθάρα και στη Βυζαντινή Μουσική, αποφοιτώντας από το Ωδείο Αθηνών και το Αττικό Ωδείο Αθηνών. Διευθύνει επί τριάντα σχεδόν συνεχή χρόνια τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Αττικού Ωδείου Αθηνών, όπου διδάσκει με συνεργάτες του δωρεάν τη Βυζαντινή Μουσική. Διετέλεσε επί σειρά ετών καθηγητής των Ανωτέρων Θεωρητικών μαθημάτων του Αττικού Ωδείου Αθηνών. Έχει ιδρύσει και διευθύνει τη γνωστή Μικτή Βυζαντινή Χορωδία “Ο Οσιος Δαυϊδ”. Έχει ιδρύσει και Διευθύνει την ιστορική Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Έχει οργανώσει με επιτυχία σεμινάρια με τη μορφή “Συναντήσεων Γνωριμίας με την Αρχαία Ελληνική Μουσική – Βυζαντινή και Νεότερη Παραδοσιακή Μουσική”.

Σχετικά