Εορτασμός των Αγίων Αναργύρων Koσμά και Δαμιανού στη Λιβαδειά!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος

Εmail: theofanis28@gmail.com

Με μεγαλοπρέπεια και με θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε, στις 30 Ιουνίου, στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων στην Κρύα Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας επί ευκαιρία της σημερινής εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού από τη Ρώμη! Αξίζει να επισημανθεί  ότι υφίσταται και  άλλο  ζεύγος Αγίων Αναργύρων με τα ίδια ονόματα! Πρόκειται για τους

Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό από τη Μικρά Ασία, που η μνήμη τους τιμάται την 1η Νοεμβρίου!

Στη σύγχρονη εποχή που χαρακτηρίζεται από άκρατο υλισμό ας προσπαθήσουμε να μιμηθούμε έστω και στο ελάχιστο, την ανιδιοτελή προσφορά των Αγίων Αναργύρων στους συνανθρώπους τους! Eξάλλου οι Άγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας τονίζουν, ότι οι φιλανθρωπίες όταν πραγματοποιούνται ανώνυμα και προς δόξαν Θεού συμβάλλουν στη σωτηρία των ψυχών!

Εν κατακλείδι, ας προσευχηθούμε οι Άγιοι του Θεού Ανάργυροι να πρεσβεύουν υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων δούλων του Θεού από αρχής κόσμου και υπέρ υγείας ημών!!

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν Tριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στη μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων του Θεού Πάντων, Δώδεκα και Εβδομήκοντα Αποστόλων, καθώς  και των Αρχαγγέλων Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ!

Ακόμη, το αφιερώνω στους αποθανόντες πατέρα μου Θωμά, παππούδες μου Βασίλειο και Βασίλειο, στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή και Στυλιανή, στους κεκοιμημένους συγγενείς και φίλους μου, πάππου προς πάππου, στον αποβιώσαντα θεολόγο  Λάζαρο Τσακιρίδη και σε όλους τους κεκοιμημένους από αρχής κόσμου!

Σχετικά