Ένταξη του έργου Δράσεις ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Θηβαίων

Δήμος Θηβαίων: Ένταξη του έργου «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης», προϋπολογισμού 743.380 ευρώ, στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Τo «πράσινο φως» για την ένταξη ακόμη ενός σημαντικού έργου στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» εξασφάλισε ο Δήμος Θηβαίων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, υπέγραψε την ένταξη του έργου «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Θηβαίων» στον Άξονα «Περιβάλλον» του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».  

Οι εγκεκριμένες «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης» είναι συνολικού προϋπολογισμού 743.380,00 € και αφορούν την προμήθεια μικρών και μεγάλων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, τα οποία θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό του στόλου οχημάτων του Δήμου με οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον,  εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες για ασφαλή, οικονομική και περιβαλλοντικά φιλική μετακίνηση των δημοτών και επισκεπτών της Θήβας με μηδενικών ρύπων μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Ειδικότερα, ο Δήμος Θηβαίων θα προμηθευτεί στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης τα ακόλουθα μικρού και μεγάλου μεγέθους ηλεκτροκίνητα οχήματα, καθώς και σταθμούς φόρτισης: Ένα ηλεκτρικό σάρωθρο, ένα ηλεκτροκίνητο μικρό φορτηγό – απορριμματοφόρο, ένα ηλεκτροκίνητο μικρό φορτηγό – ανατρεπόμενο, ένα ηλεκτροκίνητο ημιφορτηγό, ένα ηλεκτροκίνητο επιβατικό όχημα, ένα ηλεκτροκίνητο mini van/ συνεργείο, ένα ηλεκτροκίνητο πολυμηχάνημα, δυο ηλεκτρικά λεωφορεία αστικού τύπου και πέντε σταθμούς φόρτισης.

Με αφορμή την ένταξη του έργου, ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με αργά αλλά σταθερά βήματα, ο Δήμος Θηβαίων εισέρχεται στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Μετά την ολοκλήρωση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων(ΣΦΗΟ) με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, o Δήμος θα προμηθευτεί ηλεκτροκίνητα οχήματα και λεωφορεία, επιδιώκοντας μια πόλη σύγχρονη και φιλική προς το περιβάλλον. Η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, όπως και η ανακύκλωση, βρίσκονται στο επίκεντρο της περιβαλλοντικής μας πολιτικής».

Σχετικά