Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ραγδαία επιδείνωση καιρού – Μπορεί να δούμε και ανεμοστρόβιλους

Προειδοποίηση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για τον καιρό. Επικίνδυνη κακοκαιρία τα επόμενα 24ωρα.

Για επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφερόμενος στον καιρό τα επόμενα 24ωρα. Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, τους ενισχυμένους ανέμους αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε περιοχές που θα δεχτούν τον μεγαλύτερο όγκων βροχών και καταιγίδων δεν αποκλείεται να δούμε χαλαζοπτώσεις, πλημμυρικά φαινόμενα, ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους αλλά και έντονους κεραυνούς, «καταστάσεις που μπορεί να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο πέραν όλων των άλλων ακόμη και την ανθρώπινη ζωή».
Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τον καιρό

Αναλυτικά όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:

«Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τους ενισχυμένους ανέμους αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη όπως μπορούμε να δούμε και στο πρώτο τμήμα του χάρτη μας είναι η μετατόπιση ψυχρού αέρα (μπλε βέλη) από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης προς την περιοχή μας όπου αυτός καθώς θα αλληλεπιδράσει με τον θερμότερο που ήδη υπάρχει στη γειτονιά μας, θα σχηματίσει μια οργανωμένη διαταραχή με τη μορφή ψυχρής λίμνης προκαλώντας με τη σειρά της έντονη κακοκαιρία ικανή να δημιουργήσει πολλά και σημαντικά προβλήματα.
Επικίνδυνες ημέρες η Παρασκευή και το Σάββατο

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της κακοκαιρίας το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο.

.

Τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας θα δεχτούν τον μεγαλύτερο όγκο βροχών – καταιγίδων όπου δεν αποκλείεται να δούμε χαλαζοπτώσεις, πλημμυρικά φαινόμενα, ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους αλλά και έντονους κεραυνούς καταστάσεις που μπορεί να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο πέραν όλων των άλλων ακόμη και την ανθρώπινη ζωή, γι’ αυτό και χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη προσοχή και σαφώς να μην υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας απέναντι στη Φύση.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!».

Σχετικά