Κωνσταντίνα Μπερτσιμά: Χρυσό μετάλλιο και όριο για το παγκόσμιο

Η ταλαντούχα, αθλήτρια, του Ερμή Σχηματαρίου, πήρε τη νίκη στο άλμα σε μήκος, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20, στο τελευταίο της άλμα στο οποίο έκανε 6,21μ.!

Εντυπωσιακός ήταν ο τελικός στο άλμα σε μήκος των γυναικών που έγινε (10/7), δεύτερη και τελευταία ημέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών κάτω των 20 ετών (Κ20), που φιλοξενήθηκε στο δημοτικό στάδιο των Σερρών.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Μπερτσιμά του Γ.Σ. “Ερμής” Σχηματαρίου, με καλύτερο άλμα στα 6,21 μ. το οποίο το πέτυχε στο έκτο και τελευταίο της άλμα και το οποίο της έδωσε τη νίκη, το χρυσό μετάλλιο και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα διεξαχθεί στο Κάλι της Κολομβίας.

Η αθλήτρια της Βενετίας Χατζηιωάννου μέχρι εκείνη την προσπάθεια ήταν στην δεύτερη θέση αφού μπροστά της είχε την Μικαέλα Λυρή (ΟΦΚΑ Οδυσσέας), η οποία επίσης έπιασε το όριο για το Κάλι. Η νεαρή, η οποία επέστρεψε την Παρασκευή από την Ιερουσαλήμ (ευρωπαϊκό Κ18), στο τρίτο της άλμα κι έχοντας νωρίτερα κάνει δύο άκυρα άλματα, σημείωσε 6,15 μ. (1,8) και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 6,04 μ. από φέτος.

Η Μπερτσιμά έκανε πάρα πολύ καλό αγώνα αφού βελτίωσε διαδοχικά τρεις (!) φορές το προηγούμενο ρεκόρ της (6,00μ.) με 6,02μ. στην τέταρτη προσπάθεια, 6,07μ. στην πέμπτη και 6,21μ. στην τέταρτη!

Εμφανώς ευχαριστημένη από την εμφάνισή της, αμέσως μετά, είπε:

“Είμαι ενθουσιασμένη και ανακουφισμένη!

Εδώ και καιρό ήξερα πως μπορώ να βγάλω μια επίδοση σαν τη σημερινή!

Νιώθω ότι είμαι έτοιμη να πάω ακόμη καλύτερα!

Είμαι αθλήτρια αγώνων και πιστεύω πως και στο Κάλι θα μπορέσω να προσεγγίσω τις επιδόσεις μου!

Το επίπεδο των αγώνων θα είναι υψηλό σε κάθε περίπτωση κι εγώ θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό!”

Από την πλευρά της η 17χρονη Μιχαέλα Λυρή, η οποία ζει με την οικογένεια της στην Αυστρία, δήλωσε: “Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τα πράγματα δεν πήγαν καλά για εμένα. Η αλήθεια είναι πως σήμερα δεν περίμενα να βγει αυτή η επίδοση. Παρόλα αυτά κατάφερα να αντιδράσω μετά τα δύο πρώτα άκυρα άλματα και να βγάλω αυτή την επίδοση”.

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στη νικήτρια του τριπλούν, Σωτηρία Ράπτη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας), που πέτυχε 6,04 (3,6) και 5,95 μ. (0,6) με κανονικό άνεμο.

Σχετικά