Απανωτοί σεισμοί στη Βόρεια Εύβοια – Αισθητοί στην Ανατολική Φθιώτιδα

Δείτε πως τους κατέγραψαν οι σεισμογράφοι…

Δύο σεισμοί μεγέθους 3 και 3,3 βαθμών αντίστοιχα της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν πρωινές ώρες της Τετάρτης 13 Ιουλίου στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στα Βασιλικά του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Συγκεκριμένα στις 10:57’ ο Εγκέλαδος «χτύπησε» με 3 Ρίχτερ, δύο χιλιόμετρα δυτικά των Βασιλικών ή 46 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αταλάντης. Ακολούθησε στις 11:12’ νέος σεισμός 3,3 Ρίχτερ αυτή τη φορά, με εστιακό βάθος 12 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και επίκεντρο ακριβώς το χωριό των Βασιλικών ή 49 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Αταλάντης.

Ο τελευταίος σεισμός έγινε αισθητός στα παράλια της Ανατολικής Φθιώτιδας. Δεν είχαμε αναφορές από την πόλη της Λαμίας.

Σημειώνουμε ότι ένας ακόμη σεισμός μεγέθους 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή στις 08:51’ το πρωί.

Δείτε πως κατέγραψε τους σεισμούς ο σεισμογράφος της Αταλάντης μαζί με τα 4,1 Ρίχτερ του σεισμού που εκδηλώθηκε στην Κρήτη και στο Αρκαλοχώρι στις 11:20′.

Δείτε και το σεισμογράφο στον Άγιο Χαράλαμπο Μώλου που βρίσκεται 67 περίπου χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο των σεισμών στη Βόρεια Εύβοια.

lamiareport

Σχετικά