Έκλεψαν τις ρόδες αυτοκινήτου και το άφησαν να αιωρείται πάνω σε ξύλα! – (βίντεο και φωτογραφίες)

Σε έξαρση οι κλοπές ανταλλακτικών από σταθμευμένα αυτοκίνητα – Δεν διαστάζουν να «γδύσουν» τα οχήματα ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης

Σε μάστιγα εξελίσσεται η κλοπή ελαστικών και ζαντών αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, με τα περιστατικά να έχουν αυξηθεί ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα.

Οι δράστες δεν διστάζουν να «χτυπήσουν» ακόμη και αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα σε κεντρικές οδούς της πόλης, προκαλώντας ζημιές χιλιάδων ευρώ και αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να καλύψουν το κόστος επισκευής και απόκτησης των τεσσάρων ζαντών και ελαστικών του οχήματος.

Ένα ακόμα περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παρά την αυξημένη κίνηση των οχημάτων καθ’όλο το 24ωρο, οι δράστες δεν δίστασαν να αφαιρέσουν και τους τέσσερις τροχούςαπό ένα μαύρο Renault Clio, ενώ στη θέση τους τοποθέτησαν κομμάτια από ξύλο για να κρατήσουν το όχημα στον αέρα.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο και στις φωτογραφίες του protothema.gr, πριν ολοκληρώσουν την κλοπή και τραπούν σε φυγή, έκαναν θρύψαλα το τζάμι του συνοδηγού, πιθανότατα για να κλέψουν πολύτιμα αντικείμενα από το εσωτερικό του.

ου.

thessaloniki__4_
thessaloniki__3_
thessaloniki__5_

Στο όχημα με τις βουλγαρικές πινακίδες υπάρχει κολλημένο στο ταμπλό ένα χαρτάκι γραμμένο στα αγγλικά, το οποίο συμβουλεύει τον πολίτη σχετικά με το που θα πρέπει να απευθυνθεί για να πάρει πίσω πολύτιμα έγγραφα, για τη διεύθυνση του κοντινού αστυνομικού τμήματος και για τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112». Το σημείωμα φέρεται να το άφησαν οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν από διερχόμενο πολίτη, ωστόσο όταν έφτασαν στο σημείο δεν εντόπισαν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

thessaloniki__6_
thessaloniki__7_
thessaloniki__1_
thessaloniki__2_

Σημειώνεται ότι, στις 11 Ιουνίου, άγνωστοι δράστες είχαν κλέψει τα τέσσερα ζαντολάστιχα από το αυτοκίνητο μάρκα BMW του αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Δημητριάδη, ενώ λίγες ημέρες αργότερα σημειώθηκε αντίστοιχη κλοπή, ξανά στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με τους αετονύχηδες να «γδύνουν» ένα VW Scirocco.

Στις 19 Ιουνίου σημειώθηκε ακόμη ένα περιστατικό κλοπής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με «θύμα» ένα υβριδικό Toyota Yaris. Οι επιτήδειοι ξήλωσαν από προφυλακτήρες και καθίσματα, μέχρι προβολείς, αλλά και ολόκληρο το ταμπλό του αυτοκινήτου μαζί με τις τέσσερες ρόδες, ενώ κατάφεραν να διαφύγουν με την μεγάλη «μπάζα» ανταλλακτικών, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.

Σχετικά